IMG_5113תקשיבו. אני ואפייה זה… איך לומר, פחות מתחבר. בתפיסה שלי, באפייה צריך דיוק וללכת לפי הכללים ואני? בכלל אוהבת להתפרע ולהמציא.

אבל! אם יש מתכון שעובד, מערבבים כמה חומרים ויש בצק, מערבבים עוד כמה ויש מילוי… מי אני שאמנע מכם את הפשטות הזאת?!


✿ מה צריכים?

לבצק @@@
1/2 ק"ג קמח תופח
80 גר' חמאה קרה חתוכה לקוביות
קורט מלח
1 כוס חלב

למלית @@@
כף שמן זית
כף חמאה (כ 20 גר')
חצי חבילת עלי תרד מופשרים (סחוטים היטב) או/ 4 עלי מנגולד שטופים וקצוצים דק
מעט אורגנו
1 קופסת גבינת ריקוטה 250 גר'
1 בצל גדול קצוץ
2-3 שיני שום קצוצות
100 גר' גבינת פרמזן מגורדת או כל גבינה צהובה אחרת

✿ איך מכינים? 

בצק- מערבבים את חומרי הבצק היבשים במעבד מזון מספר דקות. (קמח,חמאה ומלח). מוסיפים את החלב וממשיכים עד ליצירת פירורים. מוציאים ולשים קלות עד שנוצר גוש בצק.
מחלקים לשתיים ומכניסים למקרר לחצי שעה עטוף בניילון או מגבת כדי למנוע ייבוש.

מלית- מטגנים קלות את הבצל והשום בשמן זית וחמאה.
לאחר הזהבה מוסיפים למחבת את התרד ומקפיצים קלות.
מוציאים ומערבבים עם הגבינות.

מוציאים את הבצק מהקירור ומרדדים למשטח מלבני כל כדור.
מורחים מחצית מהמלית על המלבן הראשון כמעט עד הקצה. מגלגלים כמו רולדה ומדביקים את השוליים עם מעט מים.
חותכים בעדינות לשבלולים בעובי 1 ס"מ.
(אפשר לקרר את הרולדה מעט כדי להקל על החיתוך)

אופים ב 180 מעלות כ -30 דקות עד להשחמה יפה.
אין צורך למרוח את נייר האפייה בשומן.. השבלולים נפרדים בקלות.
מקררים מעט או טורפים ישר מהתבנית 🙂

בתאבון

מקור המתכון- הדס גילר

שבלולי תרד וריקוטה
מתכון שבלולי תרד וריקוטה
מתכון שבלולי תרד וריקוטה
345