פשטידת אנטיפסטי ללא גלוטן וחלב

פשטידה יפיפיה שמתאימה למי שנמנע מלקטוז ואוהב ירקות, אפשר להקפיא ולהוציא כשרעבים. ויש גם אופציה לצליאקים או למי שנמנע מגלוטן!

★ מה צריכים?

 

מתכון לתבנית אינגליש

  • 2 כוסות גדושות של ירקות אנטיפסטי (פלפלים,בטטה, ברוקולי,בצל,חצילים,דלעת,כרובית,סלק..הכל הולך!)
  • 1 כוס קרם קוקוס (כ 150 מ"ל)
  • 3 ביצים
  • 1 כף גדושה קמח כוסמין או קמח חומוס ללא גלוטן
  • 1/4 כפית סודה לשתיה
  • חצי צרור פטרוזיליה
  • מעט מלח (אם אין בירקות)

★ איך מכינים?

 

מחממים תנור ל 180 מעלות

  • מכינים אנטיפסטי או שולפים מהירקות שכבר קליתם/ בישלתם ויש במקרר…
    כאן שמתי קוביית דלעת קטנה חתוכה לקוביות, בטטה קטנה, בצל אחד, מעט כרוב לבן וחצי חציל פרוס-כולם שהו בתנור כחצי שעה עם מעט שמן זית ומלח גס בלבד.
  • טורפים את הביצים עם קרם הקוקוס והסודה
  • מסדרים את הירקות בתבנית ויוצקים מעליהם את הבלילה
  • אופים כ 45 דקות עד התייצבות ומגישים חמים

✿ הטיפ שלי: אפשר ומומלץ להכין כמות כפולה ולהקפיא חצי לשבוע הבא!

פשטידת אנטיפסטי בלי גלוטן ובלי לקטוז
פשטידת אנטיפסטי ללא גלוטן וחלב
פשטידת אנטיפסטי ללא גלוטן וחלב
550