ûÄçàÉë4דפי אורז- מה זה הדבר הזה? אז למי שלא מכיר- נעים מאוד!
דפי האורז הם עיגולים שטוחים ודקיקים שעשויים מ…אורז.
הם אינם מכילים גלוטן והערך הקלורי שלהם נמוך מאוד!
מגיעים בדרך כלל בחבילות של 400-200 גרם (30-50 דפים, יש גדולים ויש קטנים).
דפי האורז קשים ושבירים כשקונים אותם,
ובתהליך ההכנה משרים אותם במים וכך הם מתרככים וניתן לעבוד איתם בקלות!

תמצאו אותם במדפים של המזרח הרחוק ברוב הסופרים הרגילים,
או בחנויות המתמחות בחומרי גלם מיוחדים… (כמו עדן, ספייסס, המזרח הרחוק וכו').

אחרי השרייה של כדקה במים קרים, אפשר לעשות איתם כל צורה שרוצים
ולמלא בהם ירקות, רצועות עוף, טונה וירקות ואפילו סלמון נא.

הנה מתכון לספרינג רול במילוי ירקות מוקפצים
10 רולים גדולים

✿ מה צריכים?

  • 10 דפי אורז גדולים
  • 1 קישוא קשה וטרי
  • 2 גזרים גדולים
  • 2 גמבה אדומה
  • חצי חבילת נבטים סיניים
  • רבע כרוב קטן קצוץ דק
  • 2 מלפפונים קשים ודקים
  • חצי אבוקדו
  • חופן עירית קצוצה
    (בחרו ירקות קשים וטריים ולא סמרטוטיים!)

 להקפצה

  • 1 שן שום כתושה
  • 3 כפות רוטב סויה איכותי
  • 3 כפות רוטב צ'ילי מתוק
  • שומשום שחור
    צלחת מעט עמוקה עם מים קרים- בגודל מעט יותר גדול מדף האורז (או תבנית).

לרוטב

  • 3 כפות רוטב סויה איכותי
  • כמה טיפות שמן שומשום (אם אין לכם בבית עדיין- זה הזמן לקנות!)
  • 1 כף מיץ לימון
  • 2 כפות רוטב טריאקי/ צ'ילי מתוק

✿ איך מכינים?

  • חותכים את כל הירקות לפרוסות דקות דקות (כמה שיותר דק יותר טוב!)
  • מקפיצים את סוגי הירקות מלבד האבוקדו, המלפפון ונבטים, במחבת או בווק יחד עם השום והרטבים.
    שימו לב! מקפיצים כל פעם קצת מהירקות ולא את כולם יחד כדי שלא יגירו נוזלים נוספים. אנחנו רוצים להוסיף להם טעם אבל לא להפוך אותם לסמרטוט!

עכשיו, אחרי שכל הירקות מוכנים, לחלק הכייפי:

  • משקיעים בצלחת/ בתבנית המים דף אורז אחד עד שהוא מתרכך. (זה לוקח בערך דקה…) מוציאים את הדף הרך למשטח שעליו מגבת נקייה בכדי שתספוג את המים.
    חשוב- כל פעם טובלים דף אורז אחד!
  • מסדרים בקצה הדף מעט מהירקות המוקפצים וגם אבוקדו, מלפפון ונבטים.
  • זורים מעט שומשום שחור על כל הדף- אחרי שנגלגל יראו את השומשום מהצד השני וזה יפה יפה!
  • עכשיו מגלגלים. קודם קדימה, אח"כ סוגרים מהצדדים וממשיכים קדימה עד הסוף. הדף פשוט נדבק ואין צורך בשמן או "דבק" אחר.
    טיפ חשוב: נסו לגלגל כמה שיותר הדוק!

אם השתמשתם בדפי אורז גדולים, כדאי להגיש את הרולים חתוכים לחצי,כך שיראו מה יש בפנים.

בצד מגישים את הרוטב בקערית (פשוט מערבבים את כל חומרי הרוטב בכפית ומגישים יחד עם הרולים).

ועוד טיפ: אם הדף נשבר או קצת נקרע, לא נורא!
גם ככה מגלגלים אותו והכל נדבר יחד ויוצא נפלא.
מקסימום מוסיפים עוד דף אחד ומגלגלים מעל.

מנה כייפית, יפה וקלה להכנה!
תהנו וספרו לי איך יצא.

ספרינג רול-צברה מבשלים איכות חיים
ירקות לספרינג רול-צברה
ירקות לספרינג רול דפי אורז-צברה
725