מרענן, יפה, בריא, משביע ומלא בברזל ! מה עוד צריך מסלט???

סלק
✿ מה צריכים?
2 סלקים בינוניים מבושלים היטב- חתוכים לקוביות או פרוסות
חצי חבילת נענע קצוצה
חצי חבילת פטרוזיליה קצוצה
חופן צנוברים
1 כוס עדשים שחורות מבושלות
כף שומשום

✿ איך מכינים?

  • מבשלים כוס עדשים שחורות כ 20 דקות. שוטפים במים קרים ומסננים היטב.
    (אין צורך בהשריית העדשים).
  • מבשלים את הסלק היטב (כשעה) אפשר לבשל שלם ולקלף ביד אחרי הבישול,
    או לקצר את זמן הבישול ע"י קילוף ובישול חתוך לרבעים.
  • פשוט מערבבים הכל יחד ומגישים קר 🙂

מערבבים הכל יחד לאחר שהסלק התקרר ומזלפים רוטב:

✿ לרוטב:
3 כפות שמן זית
1 כף רוטב סויה איכותי
מיץ מחצי לימון סחוט
מעט מלח
כפית חרדל דיג'ון
כמה טיפות שמן שומשום
2 כפות סילאן
וקמצוץ של מלח לימון בשביל החמצמצות.

  • אפשר לשדרג ולהוסיף אגוזי מלך, פיסטוקים או צנוברים
סלט סלק ועדשים
סלט סלק ועדשים
סלט סלק ועדשים
390