מתכון סלט גפרורים טבעוני

האמת שבעיניי הוא מתאים יותר לימי קיץ, כי הוא קליל וצבעוני
אבל בגלל שעשוי ברובו משורשים בהחלט יכול לקשט את שולחן האוכל גם בימים קרים

 

✿ מה צריכים?

  • 2 קולרבי
  • 1 גזר
  • 1 מלפון (רק את החלק החיצוני, הכהה)
  • רבע סלק בינוני
  • 1 שורש פטרוזיליה
  • חופן חמוציות
  • חופן אגוזי פקאן מסוכרים (או כל אגוז אחר…)
  • אופציה: בצל ירוק.

לרוטב

  • 1 כף שמן
  • 1 כף סילאן
  • 1/2 כפית שמן שומשום
  • מיץ מלימון אחד סחוט
  • מעט מלח
  • אופציה: כמה גרגירי פלפל שאטה לאוהבי החריף

✿ איך מכינים?

חותכים את כל הירקות הקלופים לגפרורים דקים כמו בתמונה.
(ג'וליאנים בשפה המקצועית…)
שמים את כולם בקערה מלבד את הסלק.
(כדי שלא יצבע את כל הסלט באדום…מוסיפים אותו בסוף)

מערבבים בקערית את מרכיבי הרוטב.
יוצקים מעל הירקות ומניחים כרבע שעה לספיגה.
מוסיפים מעל את הסלק, החמוציות והפקאנים ומערבבים קלות.
אפשר להוסיף לקישוט עוד פקאן מלמעלה ומגישים בקערה יפה.

קל, טעים ויפיפה!

מתכון סלט גפרורים - קייטרינג בשרון
מתכון סלט גפרורים - קייטרינג בשרון
מתכון סלט גפרורים טבעוני
595