מתכון קל וטעים!מתכון פשוט וטעים, שאפשר גם להקפיא ולהשתמש בהמשך השבוע בשיטת "הכינותי מראש" לשלוף מהפריזר ולקחת לעבודה.
ואפילו ילדים אוהבים, מה שהופך את המאפינס האלה לאופציה מצויינת לארוחת ערב
בתוספת סלט וטחינה בצד.

✿ מה צריכים?
מתכון ל 12 מאפינס בתבנית שקעים סיליקונית

  • 2 סלסלות פטריות שמפיניון או פורטובלה טריות
  • 3 בצלים חתוכים לטבעות דקות
  • 3 ביצים
  • 1/2 כוס קמח תופח
  • 1/2 שקית אבקת אפיה
  • 1 גבינה לבנה 5% (250 גר')
  • 1/4 כוס פתיתי גבינה צהובה
  • כפית אורגנו
  • חצי כפית מלח
  • קמצוץ אגוז מוסקט מגורד
  • 1/4 כוס שמן זית לטיגון ושימון התבנית/ שמן ריסוס

✿ איך מכינים?

  • מחממים תנור ל 180 מעלות
  • חותכים את הבצל ואת הפטריות לפרוסות דקות.
  • מטגנים את הבצל על מחבת (עם ציפוי מונע הידבקות) עם מעט שמן זית, עד להזהבת הבצל.
  • מטגנים קלות בנפרד את הפטריות עם מעט שמן זית. בכל פעם סלסלה אחת, על מנת למנוע הפרשת מים מהפטריות ובכדי לקבל צריבה קלה.
  • מערבבים בקערה את הפטריות, הבצל ושאר החומרים לתערובת אחידה.
  • משמנים קלות תבנית שקעים מסיליקון וממלאים כל שקע במלית.
  • אופים במרכז התנור כ 35- 45 דקות עד להשחמה יפה ועד שהמאפינס אפויים היטב ובנגיעה הם יבשים מבחוץ.
  • מצננים מעט ומגישים לצד סלט טרי!

✿ הטיפ שלי: אפשר ומומלץ להכין כמות כפולה ולהקפיא חצי לשבוע הבא!

מתכון לפשטידת פטריות קלה
מתכון לפשטידת פטריות קלה
מאפינס פטריות
939