חלבי3טעים טעים טעים טעים! ובאמת מאוד פשוט להכין לזניה טובה.
לא דיאטטי במיוחד בגלל הפסטה, אבל התשמשו כמוני בגבינות רזות ותרוויחו מנה בריאה יותר.

★ מה צריכים?

  • חצי חבילת דפי לזניה
  • 1 גביע גבינה לבנה 5% שומן (250 גרם)
  • 1 שמנת חמוצה 9% או גבינה לבנה
  • 2 ביצים
  • 1 כוס פירורי גבינה צהובה או פרמזן
  •  10 עלי בזיליקום לקישוט

לרוטב עגבניות

  •  1 קופסת עגבניות מרוסקות 800 גרם (לא רסק!)
    או 9 עגבניות קצוצות לקוביות
    או 3 קופסאות פלסטיק של עגבניות מרוסקות אורגניות (900 גר' סה"כ)
  • כפית אורגנו
  • 2 כפות פפריקה
  • 3 כפות שמן זית
  • 1 כפית מלח
  • 1 כף סוכר
  • פלפל שחור- לא חובה
  • 1 כף גדושה שום כתוש
  • 1 בצל בינוני קלוף וחתוך לקוביות קטנות
  • 3 כוסות מים (או יותר)

★ איך מכינים? (זה רק נראה ארוך…)

  • מדליקים תנור על טורבו 180 מעלות.
  • בינתיים מכינים על האש את רוטב העגבניות:
    בסיר גדול מחממים מעט את שמן הזית ומוסיפים קוביות בצל עד להזהבה.
    מוסיפים את השום הכתוש ואחרי דקה גם את העגבניות.
    מביאים לבעבוע קל ומוסיפים את המים והתבלינים ומבשלים על אש קטנה כשעה!
    טועמים ומתקנים תיבול אם צריך (עוד מלח, עוד סוכר??)
    שומרים בצד בערך כוס מהרוטב לסיום הלזניה.
  • מערבבים את תערובת הגבינות והביצים בקערה בנפרד מהרוטב.

סידור הלזניה

  • מסדרים את התבנית (פיירקס או תבנית מלבנית עמוקה אחרת)
  • מתחילים בשכבה של דפי לזניה (עם חפיפה קלה בין הדפים)
  • מעל מפזרים חצי מהרוטב (חוץ מהחלק שהשארנו בצד)
  • מעל, מניחים חצי מתערובת הגבינות
  • וחוזר חלילה… כך שיווצרו 3 שכבות דפים-רוטב- גבינות ושוב דפים-רוטב גבינות ובסוף מסדרים עוד שכבה של דפי לזניה.
  • מעליהם נפזר את שארית הרוטב ששמרנו.(מומלץ לפזר למעלה גם פרמז'ן)
    את השכבה האחרונה של הרוטב, מדללים בכוס מים כדי שדפי הלזניה יתבשלו היטב. מפני שהם לא מבושלים מראש, הם זקוקים להרבה נוזלים!
    אל תפחדו אם נראה שהלזניה קצת מוצפת…

מכסים במכסה/ נייר אפייה ועליו נייר כסף.
אופים כ 45 דקות עד שכמעט אין נוזלים בתבנית ושדפי הלזניה העליונים רכים.
חותכים ומגישים חמים עם עלי בזיליקום לקישוט.

אופציה לשדרוג: לפזר בין השכבות כדורי בייבי מוצרלה שימסו בתנור ויהיו מדהימים ועדינים בתוך הלזניה.

לזניה גבינות ועגבניות -מתכון
לזניה צברה
איך להכין לזניה
521