סלט אטריות אורז וחומוס

הרבה פעמים אני שומעת שאנשים לא יודעים כל כך מה לעשות עם אטריות אורז דקות.
אני אישית לא אוהבת אותן חמות (כמו נודלס) אלא מעדיפה אותן בסלט קר.
אז הנה רעיון לארוחה מלאה שיש בה חלבון,פחמימה,מעט שומן טוב בצורת שמן זית.
משהו שמערב טעמים מהמזרח עם נגיעות איזורית…כי בכל זאת, אנחנו בישראל.
וכרגיל- פשוט. וטעים. קל ובריא
תהנו!

***מה צריכים?
– חצי חבילת אטריות אורז מבושלות
– כוס גרגירי חומוס קפואים
– חצי כוס בצל ירוק קצוץ
-2 מלפפונים טריים חתוכים לגפרורים דקים
– חצי חבילת נבטים סיניים
– חופן בוטנים חצויים
לרוטב
– מיץ מלימון אחד
– 4 כפות שמן זית
– 1 כפית שמן שומשום
– 5 כפות רוטב סויה איכותי
– 2 ס"מ ג'ינג'ר קצוץ דק מאוד
– 1 כף רוטב דגים (לא חובה…)
– 2 כפות רוטב צ'ילי מתוק
– מעט צ'ילי גרוס או פלפל ירוק חריף לחובבי הז'נאר

***איך מכינים?
-מבשלים את גרגירי החומוס עד שהם מתרככים מעט ומוכנים לאכילה (בערך 20 דקות במים רותחים)
– את האטריות מבשלים מעט מאוד (5-6 דקות יספיקו) במים רותחים. הן מוכנות במהירות ואחרי שהן רכות, כדאי לשטוף במים קרים כדי לקרר אותן ולמנוע הידבקות. אפשר לחתוך אחרי הבישול כדי שיהיה קל יותר להגיש ולאכול.
– מסדרים בקערה יפה את כל המרכיבים אחד ליד השני. מזליפים את הרוטב מעל ומגישים קר.

234