עוגת תפוזים בחושה של פיות הבישול

מושלמת, מושלמת ופשוטה להכנה-כמו שאני אוהבת!

איילת, המורה שלי לקדרות, לא נותנת לי לעזוב את השיעור לפני שמילאתי שקית תפוזים מהעץ שבחצר.
חיפשתי וחיפשתי מה לעשות עם כל התפוזים הטריים האלה, ומצאתי מתכון טוב לעוגת תפוזים. הפשלתי שרוולים ויצאתי לבדוק את המתכון. הכנתי אותו שוב. ועוד פעם. קצת שינויים, טיפה תוספות. עכשיו שיצא יופי הנה הוא גם בשבילכם 🙂
עוגת תפוזים בחושה, נימוחה וקלילה

המתכון ל 3 תבניות אינגליש- אל דאגה, הן מתחסלות במהירות!

 ★ מה צריכים?
– 4 ביצים
– 1.5 כוסות סוכר
– 2 שקיות סוכר וניל
-3/4 כוס שמן
-1/4 כוס חלב או מים
– 1 כוס מיץ תפוזים סחוט
– 1 תפוז פרוס לפרוסות דקות
-גרידה גסה מתפוז שלם (קודם מגרדים ואחכ סוחטים)
(סך הכל 5-6 תפוזים)
– 2 כוסות קמח (אפשר לערבב קמח שיפון וכוסמין)
– 1 שקית אבקת אפיה
– חצי תפוז פרוס דק לקישוט

 

 ★ איך מכינים?

  •  מחממים תנור ל 180 מעלות
  • מקציפים קלות במיקסר (מקצפה חשמלית) או ידנית ביצים,סוכר,סוכר וניל.
  • מוסיפים לבלילה שמן, חלב, מיץ וגרידת תפוז.
  • לאחר איחוד החומרים מוסיפים וממשיכים לערבל לתוך הבלילה גם את היבשים: קמח ואבקת אפייה.
  • מסדרים בתחתית התבנית פרוסות דקות של תפוזים בקליפתם
    אפשר גם כמו בתמונה לסדר אותם דווקא מלמעלה על הבלילה- בעיניי יפה פי כמה!
  • מעבירים את הבלילה האחידה ל-3 תבניות אינגליש ואופים כ 30-40 דק' עד להשחמה.

מצננים מעט ומגישים ליד הקפה!

עוגת תפוזים בחושה של פיות הבישול
עוגת תפוזים מתכון צברה
עוגת תפוזים בחושה של פיות הבישול
365