סופלה שוקולד מריר פרווה

טוב, מתוקים ואני זה לא השידוך המושלם…
זה הרי ידוע שאני מעדיפה להישאר עם הבישולים
איפה שאפשר להתפרע, לאלתר ולשחק ולאו דווקא להיות מדוייקת עם שעות וכמויות…
אבל גם אני לפעמים רוצה לארח או לתת מענה לסיום הארוחה באירועים שאני מפיקה
והגיע הזמן להתמודד עם האיזור המפחיד הזה שנקרא
קינוחים ממש ממש שווים!

אז, הרמתי את הכפפה ועשיתי ניסויים… ואפילו הגעתי לתוצאה מרשימה ביותר באגף הפרווה (הידוע לשמצה..)
אז הנה לכם, כדי שלא תבזבזו זמן על חיפוש מתכונים מייגעים.
מתכון מושלם לסופלה שוקולד ופירות יער שבאמת תמיד מצליח
ושאפילו אפשר להכין עם הילדים.

✿ מה צריכים?
מתכון ל 10 סופלה בגודל מאפינס (אני ממליצה להכין אותם בתבניות נייר קטנות יותר)

  • 3 ביצים
  • 2 כפות קמח תופח
  • 2 חבילות שוקולד מריר ( 200 גר' סך הכל)
  • 100 גר' מחמאה
  • 100 גר' פירות יער מוקפאים
  • 1/4 כוס סוכר

✿ איך מכינים?

הרעיון הוא להשאיר את הסופלה רך ונמס מבפנים ופריך מבחוץ. בשביל זה יש להקציף את הביצים ולשמור על זמן אפיה קצר.

  • ממיסים את השוקולד בסיר באן מרי (סיר מים רותחים ועליו סיר עם השוקולד שיתחמם מהאדים) מוסיפים את המחמאה וממשיכים לערבב לעיסה אחידה.
    מורידים מהאש ומקררים מעט.
  • בנתיים מקציפים בבלנדר את הביצים ומוסיפים באיטיות את הסוכר ליצירת קצף בהיר (כ 5-7 דקות)
  • מערבבים את שתי העיסות יחד בעדינות ובתנועות קיפול. אנחנו רוצים לשמור על הבועות שיתנו אווריריות לסופלה.
    מוסיפים את הקמח ומערבבים עד שנטמע בעיסה לגמרי.
  • מחממים תנור ל 180 מעלות.
  • מעבירים את המסה לשקית זילוף כדי להקל עלינו במילוי הגביעים. (אפשר למלא גם עם כף אבל זה מבלגן את כל העסק… על אחריותכם :)) מסדרים בכל גביע 3-4 יחידות של פירות יער קפואים ועליהם מוסיפים ממסת השוקולד עד ל 3/4 מהגובה.
  • אפשר לפזר כמה פירות יער גם מלמעלה כדי לתת רמז להפתעה שבפנים.
  • אופים בדיוק 9 דקות! מוציאים מהתנור ומגישים חמים, מומלץ עם כדור גלידה.
סופלה שוקולד מריר פרווה
סופלה שוקולד מריר פרווה
סופלה שוקולד מריר פרווה
816