פשטידת ברוקולי וכרובית

מיני פשטידות בתבנית שקעים. כמו שכבר בטח הבנתם… הלהיט החדש.
הפעם פשטידות ברוקולי- כרובית. קל להכנה וקל בקלוריות.
ככה שיהיה לכם פשוט לנסות בבית.

✿ מה צריכים?

מתכון לכ- 15-12 מיני פשטידות או תבנית מלבנית

1ראש ברוקולי קטן
1 כרובית קטנה
1 בצל קצוץ
2 שיני שום קצוצות
3/4 כוס קמח מלא תופח
2 ביצים
כפית מלח,מעט פלפל שחור
קמצוץ אגוז מוסקט
1 גביע גבינה לבנה 5% (250 גר')
1 גביע שמנת חמוצה 9% (או יוגורט עיזים)

1/2 כוס פירורי גבינה צהובה/ פרמזן
3 כפות קוואקר/ או פירורי לחם
1/2 שקית אבקת אפיה

שמן זית או ספריי לשימון התבנית
* אוצפיה: חצי כוס פטורוזיליה או שמיר קצוץ
*תבנית שקעים למאפינס מסיליקון

✿ איך מכינים?

  • מפרקים את הברוקולי והכרובית לפרחים (אפשר בידיים)
  • מבשלים בסיר גדול עם מים רותחים כחצי שעה עד לריכוך, ומסננים.
  • מועכים מעט למרקם שאתם אוהבים. (במועך פירה/ בלנדר סטיק או מג'ימיקס)
  • מוסיפים את שאר החומרים ומערבבים לעיסה אחידה.
  • משמנים תבנית שקעים מסילקון בשמן ספריי או שמן זית ומחלקים בכל שקע מהמלית עד לקצה.
  • אופים בחום של 180 מעלות כ 45 דקות עד שהמאפינס זהובים ומעט פריכים מבחוץ.

מגישים חמים ואפשר גם להקפיא אחרי שהתקררו ולחמם בטוסטר אובן או לשלוח עם הילדים לבית הספר/ לקחת לעבודה

376