פסטה אלפרדו

פטוצ'יני ברוטב אלפרדו (מתכון לרוטב לחבילת פסטה 500 גר')

✿ מה צריכים?
2 שמנת לבישול 15% שומן
1 סלסלת פטריות שמפניון חתוכות לפרוסות
1/2 כוס שמן זית (או חמאה)
1 כף שום כתוש
1/2 כוס יין לבן
אגוז מוסקט
מלח
פלפל גרוס גס
גבינת פרמז'ן מגורדת (להגשה)
1 חבילת פטוצ'יני איכותי (500 גרם) או כל פסטה שאתם אוהבים

✿ איך מכינים?
מחממים סיר מים לפסטה.
מתחילים בטיגון הפטריות בסיר קטן עם חצי מכמות השמן
אחרי שהפטריות כמעט מוכנות, מוסיפים את השום וממשיכים לבחוש 2-3 דקות.
על כל זה, מוסיפים לסיר את היין. מבשלים 5-6 דקות עד שהיין מבעבע היטב.
מנמיכים את האש ומוסיפים את השמנת, השמן ושאר התבלינים.

זה הזמן להכניס את הפסטה לסיר על האש.

מבשלים עוד כ 8 דקות.
יש להקפיד שלא להגיע לרתיחה, כדי שהשמנת לא תתפרק ותיפרד מהחלבונים.
טועמים, מתקנים תיבול ושופכים מייד על פסטה חמה.
מפזרים גבינת פרמזן מלמעלה ומתענגים…

586