קנלוני חציל

קנלוני חצילים! אוייי כמה שזה טעים!

✿ מה צריכים? 
2 חצילים בינוניים
1 חבילת קנלוני (צינורות פסטה )
1 שמנת חמוצה גביע קטן
1 כוס פרמז'ן או גבינה צהובה מגורדת
1 קופסת עגבניות מרוסקות 800 גר'
בזיליקום
2 ביצים
2 שיני שום
1 בצל קצוץ
שמן זית
פפריקה,מלח,פלפל

✿ איך מכינים?
חותכים את החצילים לקוביות קטנות (של 1*1 ס"מ)
אופים בתנור על נייר אפיה עם מעט שמן זית ומלח
עד שמשחימים ומוכנים לאכילה. (חשוב לסדר בשכבה אחת בתבנית!)

בנתיים מכינים את הרוטב:
במחבת מטגנים את הבצל בשמן זית. מוסיפים שום כתוש.
מוספים את העגבניות לאחר שהשום והבצל הזהיבו מעט. מוסיפים תבלינים ומבשלים כחצי שעה – עד 2/4 שעה כדי שהרוטב יסמיך ויהיה מרוכז. מכבים את האש ומוסיפים עלי בזיליקום.

מלית
בקערה מערבבים:
ביצים, גבינות, חצילים אפויים ומעט מהרוטב (בערך 2 כוסות קטנות)
את התערובת הזו מכניסים לתוך הצינורות קנלוני ומסדרים בתבנית עמוקה/ פיירקס.

את שארית הרוטב שופכים מלמעלה ומוסיפים עוד כוס מים כדי שהקנלוני יתבשלו היטב (אין צורך בבישולם לפני המילוי.
מכסים בנייר כסף או במכסה
אופים בתנור כ3/4 שעה- שעה עד שהקנלוני רך מאוד.

בתאבון!!!

658