סלט עגבניות של סוף החורף

האמת שאפשר להכין את הסלט הזה בכל עונות השנה…
רק שבסוף החורף יש פומלות טעימות ועסיסיות שמשדכות בשלמות
(אופן מפתיע) לעגבניות השרי האלה.

הסלט מתאים למי שאוהב שילובי טעמים מעניינים.
אם אין פומלה, גם נקטרינה תהיה נפלאה בסלט הזה
ותאזן את החריפות של הבצלים וצ'ילי והחמצמצות של העגבניות.

✿ מה צריכים?

  • 1 סלסלת עגבניות שרי טריות (עדיף מסוג עם הרבה ליקופן)
  • 3 גבעולי בצל ירוק קצוצים גס
  • 2 בצלי שאלוט או רבע בצל סגול פרוסים דק
  • רבע פלפל ירוק חריף חתוך לטבעות (ללא גרעינים)
    או מעט מאוד פלפל שאטה או צ'ילי גרוס
  • 3 כפות שמן זית
  • מיץ מחצי לימון סחוט
  • כפית שמן שומשום (לא חובה)
  • כף סילאן טבעי ללא סוכר
  • 3 פלחים של פומלה מפורקים לקבוצות בקבוקים
  • חופן חמוציות או אוכמניות מיובשות

✿ איך מכינים?

  • פשוט- מערבבים הכל יחד ומגישים מיד 🙂
  • אפשר להכין גרסה לילדים- פשוט בלי הפלפל החריף.
סלט עגבניות של סוף החורף
סלט עגבניות של סוף החורף
סלט עגבניות של סוף החורף
286