סלט בורגול וחמוציות

טוב, זה לא באמת רק סלט..
זו חגיגה צבעונית, טעימה ומזינה שעושה לי שמח
בטוחה שכשתכינו, יעשה שמח גם לכם! 🙂
כדרך אגב, יש בו גם חלבון מלא שנוצר משילוב של קטניה (אפונה) ודגן (חיטה= בורגול)
ולמי שטרם התנסה ונגע בבורגול- הנה ההזמנות להתחיל.
זהירות! זה ממכר… 🙂

✿ מה צריכים?

  • 1 כוס בורגול גס
  • 1 וחצי כוס מים רותחים
  • כף שמן

 

  • 1 פלפל צהוב חתוך לקוביות קטנות
  • 1 פלפל אדום
  • 1/2 צרור פטרוזיליה קצוץ דק
  • 1/2 כוס אפונה קפואה (מופשרת)
  • חופן חמוציות
  • 1/2 בצל סגול קצוץ דק

לרוטב

  • מיץ מלימון אחד סחוט
  • 2 כפות סילאן טבעי ללא סוכר
  • 2 כפות רוטב סויה איכותי דל נתרן
  • 1/2 כפית אורגנו מיובש
  • 1 כף שמן זית

✿איך מכינים?

  • בסיר קטן על אש נמוכה שמים שמן ובורגול ומערבבים מעט. מוסיפים מים רותחים ומבשלים כרבע שעה עד שהנוזלים נספגים והבורגול רך. מעבירים לקערה כדי שהבורגול יתקרר במהירות.(אני מהאסכולה של אלה שלא שוטפים את הבורגול לפני הבישול…)
  • מערבבים את כל הירקות בקערה נפרדת. כשהבורגול קר מוסיפים ירקות לבורגול ומערבבים.
  • מוסיפים את כל חומרי הרוטב על הסלט. (אין צורך לערבב בקערה נפרדת…)
  • טועמים ומוסיפים מלח אם צריך…
  • מגישים בקערה יפה ונהנים (גם ביום שאחרי)

✿ הטיפ שלי לאוכלים ללא גלוטן או לפסח- מחליפים את הבורגול בקינואה ומרוויחים מנה עם תכולת חלבון גבוהה.

סלט בורגול וחמוציות
סלט בורגול וחמוציות
סלט בורגול וחמוציות
668