אפונה ושעועית ברוטב שמיר עדין

ירק שהוא תוספת שמוכנה בצ'יק! אפשר בהחלט להציע גם לילדים
אם לא אוהבים את השמיר, אפשר בלי…

★ מה צריכים?

  • 2 בצל חתוך גס
  • 2 שיני שום קצוצות
  • חצי שקית אפונה קפואה (כ 400 גר')
  • חצי שקית שעועית ירוקה חתוכה קפואה (כ 400 גר')
  • כף שמן
  • 10 עגבניות שרי
  • חופן שמיר קצוץ דק דק
  • מעט מלח גס אטלנטי

★ איך מכינים?

  • בסיר לא מאוד גדול מטגנים בצל עם כף שמן, ולאחר שנהיה שקוף מוסיפים שום קצוץ. מטגנים קלות.
  • מוסיפים עגבניות שרי שלמות עד שמשחימות מעט ומתרככות.
  • מוסיפים אפונה ושעועית ירוקה (אין צורך להפשיר לפני!)
  • מבשלים כ -5 דקות ומוסיפים חצי כוס מים רותחים.
  • מוסיפים את השמיר והמלח וממשיכים לבשל עוד כ-5 דקות, עד שהירקות רכים אבל לא סמרטוטיים.
  • מגישים חם עם אורז, בורגול,פתיתים או כל תוספת שאוהבים (וטעים גם סתם ככה בלי כלום :))

* אפשר להוסיף קוביות קטנות של טופו ולקבל ארוחה מלאה בפחמימות וחלבונים יחד!

אפונה ושעועית ברוטב שמיר עדין
216