אנטיפסטי

"אנשים לא נותנים את החשיבות הראויה לאנטיפסטי"
ככה היא אמרה לי בשיעור הבישול האישי שלימדתי אותה אצלה בבית.
והאמת, שהיא צודקת. רוב האנשים פשוט שמים ערימת ירקות בתנור ולא מבינים למה זה נשאר כמו סתם ירקות.
האנטיפסטי שלי הוא מלהיב! הוא יפה, קריספי, מלא טעמים.
באמת שהוא משהו אחר… גם אני לא מכירה עוד מישהו שמכין ככה ירקות בתנור.

אולי תרימו את הכפפה ותצטרפו אל הבשורה?
אפשר, מותר וכדאי לאכול המון ירקות צבעוניים בתנור
לרדת במשקל ואפילו ליהנות! לא חייבים שזה יראה כמו "ירקות דיאטה".
קבלו את האנטיפסטי מהאגדות שלי

 

✿ מה צריכים?
כל ירק שאפשר לבשל הולך פה:

  • עגבניות חתוכות לרבעים
  • בטטה עם הקליפה
  • גזר
  • כרובית
  • קולרבי
  • שומר
  • סלק
  • חציל גדול או ננסי
  • קישוא
  • פלפלים בכל הצבעים
  • בצל סגול או לבן
  • ראשי שום שלמים
  • דלעת או דלורית

✿ איך מכינים?

  • מחממים תנור ל250 מעלות על מצב טורבו גריל (לא לפחד מהחום!)
  • פורסים כל ירק בצורה קצת שונה (אצבעות, עיגולים, רבעים ..) שיהיה מעניין
  • מערבבים בקערה בנפרד כל ירק עם 2-3 כפות שמן זית, 1 שן שום קצוצה, מלח גס ופלפל גרוס.
  • מוסיפים לכל ירק עשבי תיבול טריים כמו נענע, שמיר, זעתר, כוסברה, פטרוזיליה, בזיליקום, רוזמרין, טימין ומרווה. קוצצים את הירק גס ומוסיפים כמות נאה לקערה עם הירק החתוך.כמה הרבה? שיראו היטב את העשבי תיבול בין הירקות.
    (למשל, על חציל אחד כוס עשבי תיבול קצוצים)
  • את כל התערובת משטחים בתבנית מרופדת בנייר אפיה ומכניסים לתנור לכ- 20 דקות עד שמתקבל הצבע הנהדר הזה.

בתאבון!

ועכשיו לטיפים החשובים

1. מפזרים את הירקות בתבנית בשכבה דקה ושטוחה, כך שכל פיסה תיגע בתבנית (ולא בערמה גבוהה). כך תקבלו חריכה יפה והשחמה של הירקות במקום מרק ירקות בתנור…

2. כל ירק מקבל יחס אישי עם עשבי תיבול שונים. למשל, משדכים לחציל זעתר, לגזר שמיר, לקישוא נענע ולפלפלים פטרוזיליה. כל ירק עם עשבי התיבול נכנס לקערה ובה מוסיפים שמן זית (תהיו נדיבים), שום כתוש, מלח ופלפל גס. תתפרעו! אני אוהבת לשים עשבי תיבול טריים.

3. כדי שלא יהיה משעמם, אני ממליצה לחתוך כל ירק בצורה שונה. למשל אם חתכתי את הבטטה לעיגולים, את הגזר אחתוך למקלות…

4. נסו ירקות פחות מוכרים בתנור כמו שומר, קולרבי , כרובית וסלק- שיוצאים מדהייים בתנור!

5. אל תפחדו מהחום! אנטיפסטי מכינים על חום גבוה. הכי גבוה!
מתחילים בתנור שחומם ל 250 על מצב טורבו ואופים 10 דקות. אחר כך מעבירים למצב טורבו גריל עד שמתקבלת ההשחמה היפה הזו.

נסו- תצליחו (בטוח!) וספרו (צלמו) איך יצא! 🙂

 

מתכון לאנטיפסטי מהאגדות
אנטיפסטי
מתכון לאנטיפסטי מהאגדות
אנטיפסטי
אנטיפסטי
אנטיפסטי
810