מתכון טופו עם ירקות מוקפצים

כדי לשמור את הירקות פריכים ולא סמרטוטיים- מחממים את הווק, מוסיפים כף שמן ורק אז את זורקים פנימה סוג אחד של ירק בלבד בכל פעם.
לכל ירק זמן בישול שונה, וההקפצה בנפרד אומנם לוקחת יותר התעסקות,
אבל בסופו של דבר חוסכת זמן ומביאה לתוצאה שתרצו- ירקות פריכים וטעימים!
מחכים כמה שניות, וכשהרחש נרגע, מערבבים.
ברגע שהנוזלים נגמרים במחבת, אפשר להוסיף כף מרוטב הסויה ומעט מהשום הכתוש.
אם הירקות עדיין לא מוכנים אבל הנוזלים נגמרו,
השתמשו במעט(!) מים במקום בעוד שמן.

באופן הזה מקפיצים את הכל הירקות.
מידי פעם שוטפים את הווק בין ירק לירק, בכדי שלא תתקבל מרירות מהנוזלים שנשרפו.
לאחר שכל הירקות הוקפצו והועברו לקערה, מוסיפים את רוטב הצ'ילי.

ועוד דבר קטן… בגלל שמשתמשים בכיריים ביתיות על להבה לא כמו בתאילנד…
לא מרימים את הווק מהאש ועושים דאווין של הקפצה. כל הרמה כזו,
מורידה משמעותית את החום, ואנחנו רוצים לשמור על הווק לוהט.

★ מה צריכים?
מתכון משפחתי לפיות הבישול

  • 2 בצל סגול
  • 4 גזרים
  • 3-4 קישואים/ זוקיני
  • 2 פלפל אדום
  • 1 פלפל צהוב
  • 1/4 כרוב חתוך גס
  • חצי כוס אפונה סנפרוסט
  • כוס ברוקולי קפוא או טרי- לחלוט 5 דקות במים רותחים ולסנן!
  • 1/4 כרובית
  • 1 סלסת פטריות

לתיבול:

  • סויה דלת נתרן או ללא גלוטן
  • צ'ילי מתוק
  • שמן שומשום
  • כף שום כתוש
  • 3 כפות שמן
  • כוסברה או בצל ירוק לקישוט

★ איך מכינים?

  • חותכים את כל הירקות לרצועות או עיגולים דקים
  • במחבת רחבה נון סטיק מחממים כפית שמן ומתחילים בהקפצת הירקות כמו שהוסבר בתחילת המתכון (כמות קטנה של ירקות בכל פעם…)
  • בסוף מערבבים בקערה את כל הירקות המוקפצים ומוסיפים 2-3 כפות רוטב צ'ילי ואפשר גם חופן כוסברה או בצל ירוק אם אוהבים
114