הכי כיף להכין פשטידה בתבניות מאפינס קטנות,
כך שאפשר לאכול מנה יפה או להקפיא ולשלוף לפני שיוצאים מהבית לעבודה,
לצרף סלט קטן וליהנות!

✿ מה צריכים?
מתכון ל 12 מאפינס בתבנית שקעים סיליקונית

  • 2 שיני שום קצוצות
  • 1 בצל קצוץ דק
  • 1 כפית שמן זית
  • 1 חבילת ברוקולי סנפרוסט או 2 ראשי ברוקולי טריים
  • 1/2 חבילת עלי תרד סנפרוסט מופשרים ומסוננים או 1 חבילת עלי תרד טריים
  • 250 גר' גבינה לבנה 5%
  • 1/2 כוס פירורי גבינה צהובה
  • 3/4 כוס קמח תופח
  • 1 כפית אבקת אפיה
  • 2 ביצים
  • אורגנו, מלח, פלפל, מוסקט טחון

✿ איך מכינים?

  • מחממים תנור ל 180 מעלות במצב טורבו
  • מפרקים את הברוקולי לפרחים בינויים ומבשלים עד לריכוך (גם אם קונים קפוא!)
  • מטגנים קלות את הבצל עם כפית שמן זית ושום.
  • אם משתמשים בתרד טרי, אחרי שהבצל מוזהב מוסיפים עליו לשתי דקות את עלי התרד. אם משתמשים בקפוא, אין צורך להקפיץ במחבת, אלא לסחוט היטב ולהוסיף לקערה עם הברוקולי.
  • מערבבים בקערה עם הברוקולי, התרד, הבצל והשום את שאר המרכיבים לתערובת אחידה. (אם אוהבים עיסה חלקה יותר, מקפידים לחתוך קצוץ קצוץ את הברוקולי לפני הערבוב. אני אוהבת להרגיש את הירקות…)
  • משמנים בספריי שמן את תבנית הסיליקון וממלאים כל שקע עד לסופו. אופים כ- 40 דקות עד להזהבה של הפשטידות והתייצבות המסה.
  • מוציאים ומגישים חמים.

✿ הטיפ שלי: אפשר ומומלץ להכין כמות כפולה ולהקפיא חצי לשבוע הבא!

1,159