2 כוסות אורז בסמטי או פרסי קלאסי

1/2 כפית מלח

1/2 כוס עדשים שחורות

1/2 כפית כמון איכותי

1 בצל קטן קצוץ דק

1 כף שמן

1 כף סויה

בסיר קטן מטגנים את הבצל בשמן זית עד הזהבה קלה.

מוסיפים את האורז, המלח והכמון ומבשלים עד להכנה מלאה וספיגת הנוזלים.

בסיר נפרד מבשלים את העדשים כ-20 דקות עד שהן רכות אבל לא מתפרקות.
עדיף להשתמש בעדשים השחורות (פנינים) שנשארות יפות ושלמות. אם אין, גם עדשים ירוקות יעבדו פה.

לאחר שהאורז מוכן והעדשים מוכנות, פשוט מערבבים יחד ומוסיפים מעט סויה.
זה הכל! 🙂

מג'דרה
268