לביבות כרישה ומנגולד אפויות

לביבות כרישה ומנגולד אפויות
לביבות/ קציצות נהדרות של ירק
מלא ברזל וטעמים מיוחדים, שגם ילדים אוהבים!
אפשר להקפיא ולחמם בטוסטר אובן או לקחת לעבודה/ לבית ספר.

✿ מה צריכים? 

  • 1 חבילת עלי מנגולד או 1 חבילת תרד טרי
  • 1 כרישה גדולה או שתיים קטנות
  • 1 בצל קטן
  • 1/2 צרור פטרוזיליה
  • 1/2 כוס קמח מלא
  • 2-3 כפות קוואקר טחון גס או מהיר הכנה (שיבולת שועל)
  • 1/2 שקית א.אפייה (לא חובה)
  • 1 ביצה
  • 1 כפית טחינה
  • מלח, פלפל שחור, מוסקט טחון
  • מעט שמן זית להקפצה ולשימון התבנית
    * אפשרות גיוון: להוסיף אגוזים קצוצים!

✿ איך מכינים?
מחממים תנור ל 180 מעלות.
את המנגולד מפרידים מהגבעול הלבן, קוצצים גס ומקפיצים במחבת כמה דקות עד שמתרכך ומשנה את הצבע. את הגבעולים לבנים גם חותכים- אבל דק יותר ומקפיצים בנפרד מפני שלוקח להם זמן רב יותר להתרכך.
אותו דבר עם הכרישה והבצל- חותכים קטן (לרבע ואז לעיגולים) ומקפיצים עם מעט מהשמן זית. (את הכרישה והבצל אפשר לטגן יחד)
מקררים מעט את הירקות המוקפצים

מעבירים למעבד מזון, מוסיפים את הפטרוזיליה וטוחנים בסכין בכמה פולסים עד שנוצרת עיסה, אבל לא חלקה לגמרי.
מוציאים מהמעבד מזון ומוסיפים את כל שאר החומרים (קמחים, ביצה ותבלינים…)

מסדרים כדורים מעט שטוחים בתבנית מרופדת בנייר אפיה
ואופים כחצי שעה עד שניתן להפריד בקלות את הלביבות מהתבנית.

מומלץ להגיש עם יוגורט או עם טחינה ירוקה.
(*ניתן להקפיא ולהפשיר במקרר !)
בתאבון!

2,872