לביבות כרובית

קציצות כרובית שאפשר לאפות או לטגן

★ מה צריכים?
(מתכון לכ-20 יחידות)

1 כרובית גדולה או 2 כרוביות קטנות
1 כוס קמח תופח (200 מ"ל)
1/3 כוס פירורי לחם או קוואקר מהיר הכנה
חצי כוס פטרוזיליה קצוצה או 1/4 כוס שמיר
1 בצל קצוץ
1 שן שום קצוצה
2 ביצים (לטבעונים: אפשר להחליף ב 3 כפות קמח חומוס ו2 כפות טחינה)
מלח, פלפל,אגוז מוסקט

★ איך מכינים?
מחממים תנור ל 180 מעלות.
בנתיים, בסיר גדול מבשלים את פרחי הכרובית שהופרדו ונשטפו היטב….
אחרי כ 20 דקות של בישול, כשהכרובית מעט רכה, מוציאים ומסננים מנוזלים.

במג'ימיקס/ בלנדר סטיק/ מאסטר סלייסר
קוצצים יחד את הכרובית ואיתה בצל ופטרוזיליה.

מוציאים את העיסה לקערה ומוסיפים קמח,ביצים,תבלינים ופירורי לחם.

העיסה צריכה להיות נעימה למגע ולא דביקה מאוד, כך שאפשר ליצור קציצות בקלות.
אם יבש מידי- הוסיפו ביצה.
אם רטוב מידי- הוסיפו קמח.

יוצרים קציצות בכל צורה שתבחרו ואז אפשר
1. לטגן במעט שמן במחבת נון-סטיק.
2. האופציה המועדפת עלי- לאפות בתנור על נייר אפיה משומן קלות בשמן זית, כחצי שעה עד להזהבה.

390