מרק אפונה

לא חייבים לחכות לגשם…
שווה להכין אותו בכל הזדמנות !
מרק מעולה שעושים ב-4 דקות עבודה ומוכן תוך חצי שעה על האש

★ מה צריכים?
2 שקיות אפונה קפואה
2 בצלים גדולים קצוצים
5 גזרים חתוכים גס
3 גבעולי סלרי קצוצים
5 כפות שמן זית
3 שיני שום
תבלינים: 3 גרגירי פלפל אנגלי, 2-3 עלי דפנה, מלח, פלפל שחור גרוס, מוסקט ואפשר גם מעט כמון.
ו… מים חמים! בערך 3.5-4 ליטר

★ איך מכינים?
מחממים בסיר גדול שמן זית. מוסיפים בצל ומטגנים להזהבה.
מוסיפים בצל וסלרי וממשיכים לאדות.
מוסיפים מים, מביאים לרתיחה ומבשלים כ-20 נוספות.
מוסיפים את האפונה והתבלינים (אין צורך בהפשרה מוקדמת).
מבשלים עד שהגזר רך מאוד.
טוחנים עם בלנדר מוט ואם צריך מתקנים תיבול/ מוסיפים שמן זית.

אפשר לשחק עם כמויות המים על מנת לקבל את הסמיכות שאתם אוהבים.

מגישים עם קרוסטיני/ קרוטונים/גרעינים.
אפשר להעשיר את המרק עם קישוט עדין של שמנת בקערית

מרק אפונה
מרק אפונה
מרק אפונה
265