יש דברים שפשוט מזכירים לי בית. את הבית של סבתא אפילו…
קציצות, לביבות וממולאים בעיקר.
הנה מתכון לקציצות אבל כאלה שלא לוקח שעות להכין ואפילו אפשר לשמור ולהוציא מהמקפיא כשאין חשק לבשל.

✿ מה צריכים?

מתכון לכ-25 קציצות

  • 1/2 ק"ג בשר טחון טרי (או חצי בשר חצי עוף)
  • 1 בצל
  • 1/2 חבילת פטרוזיליה
  • 1 גזר (או תפוח אדמה)
  • 2 כפות פירורי לחם (או קוואקר טחון)
  • מלח, פלפל לפי הטעם
  • כפית פפריקה
  • כפית כמון או כורכום
  • 1/2 שקית אבקת אפיה (או 1/2 כפית סודה לשתייה)
  • ** אם משתמשים בבשר קפוא שהופשר יש להוסיף ביצה אחת לתערובת!

✿ איך מכינים?

  • במעבד מזון (מג'ימיקס) טוחנים יחד את כל הירקות- בצל, גזר, פטרוזיליה
  • מוציאים ומערבבים בידיים היטב עם הבשר ליצירת תערובת אחידה.
  • מוסיפים תבלינים, פירורי לחם ותבלינים ויוצרים קציצה אחת לניסיון.
  • מטגנים במחבת המונעת הידבקות עם מעט שמן. מתקנים תיבול ומטגנים את הקציצות על אש בינונית מכל הכיוונים עד להשחמה מלאה.
    אם הקציצות נשרפות מבחוץ ולא מוכנות מבפנים- האש גבוהה מידי!

✿ הטיפ שלי: אפשר ומומלץ להכין כמות כפולה. חצי להכין עם רוטב עגבניות קלאסי בתוספת אפונה ואת החצי השני להקפיא לשבוע הבא.

448