קציצות בקר ברוטב עגבניות עם אפונה

 ★ מה צריכים?

מתכון לכ-25 קציצות

  • 1/2 ק"ג בשר טחון טרי (או חצי בשר חצי עוף)
  • 1/2 חבילת פטרוזיליה
  • 1 בצל
  • 1 גזר
  • אפשר להוסיף: 1 קישוא קטן או תפוח אדמה
  • 2 כפות פירורי לחם (או קוואקר טחון)
  • מלח, פלפל לפי הטעם
  • כפית פפריקה
  • כפית כמון או כורכום
  • 1/2 כפית בהרט
  • 1/2 שקית אבקת אפיה (או 1/2 כפית סודה לשתייה)
  • ** אם משתמשים בבשר קפוא שהופשר יש להוסיף ביצה אחת לתערובת!

  ★ איך מכינים?

  • במעבד מזון (מג'ימיקס) טוחנים יחד את כל הירקות- בצל, גזר, פטרוזיליה…
  • מוציאים ומערבבים בידיים היטב עם הבשר ליצירת תערובת אחידה.
  • מוסיפים תבלינים, פירורי לחם ותבלינים ויוצרים קציצה אחת לניסיון.
  • אם טעים, ממשיכים ליצור כדורים משאר המסה.
    כדאי מידי פעם להרטיב את הידיים כדי ליצור קציצות יפות ואחידות.
  • מטגנים במחבת המונעת הידבקות עם מעט שמן. מתקנים תיבול
    ומטגנים את הקציצות על אש בינונית מכל הכיוונים עד להשחמה מלאה.אם הקציצות נשרפות מבחוץ ולא מוכנות מבפנים- האש גבוהה מידי!כל הרעיון בקציצות, להשגיח עליהן ולדאוג לאש המתאימה.
    מתחילים עם אש גבוהה ומנמיכים אחרי צריבה ראשונית.כמו כן, שימו לב לא להעמיס יותר מידי קציצות ולא לצופף אותן
    על המחבת, כדי שלא יורידו את החום באופן מיידי.
    זה בדיוק הדבר שגורם לכך שהקציצות יגירו נוזלים
    ויתחילו להתבשל במקום להיצלות.
  • אפשר לטגן את הקציצות לחלוטין ולהגיש ככה.
    ואפשר להכין גרסה נוספת ברוטב עגבניות טעים.

לקציצות ברוטב
כדאי לצלות במחבת את הקציצות לפי המתכון,
אבל אין צורך להכין אותן לגמרי עד הסוף, אלא רק לתת
צריבה קלה מבחוץ – "לסגור אותן".
אבל קודם, כדאי לדאוג לרוטב.

מכינים סיר רוטב עגבניות קלאסי, מוסיפים 2 כוסות אפונה קפואה
ואליו מוסיפים את הקציצות המטוגנות קלות לעוד כ-20 דקות.
מגישים עם אורז חם ונהנים.

  • הטיפ שלי: אפשר ומומלץ להכין כמות כפולה. חצי להכין עם רוטב עגבניות קלאסי בתוספת אפונה ואת החצי השני להקפיא לשבוע הבא.
435