סירות חצילונים במילוי בשר

בישול החציל במתכון הזה חוסך זמן ועבודה ומשאיר את החציל עסיסי וטעים גם אחרי האפיה בתנור.
מתכון ליום חגיגי כי הוא עם טיפה התעסקות, אבל שווה ביותר!

✿ מה צריכים?
מתכון ל 10  סירות חצילונים

  • 5 חצילים קטנים
  • 1/2 קילו בשר
  • 1 בצל קצוץ דק
  • 2-3 שיני שום כתושות
  • 1 כוס פטרוזיליה קצוצה
  • 2 רסק עגבניות קטן
  • מים לרוטב
  • תבלינים: כמון, פלפל שחור, מלח , פפריקה

✿איך מכינים?

  • מחממים תנור ל 180 מעלות
  • מרתיחים סיר מלא במים ולאחר הרתיחה מכניסים חצילים ומבשלים 7-6 דקות עד לריכוך חלקי. מוציאים בזהירות ומרוקנים בעזרת כפית את תכולת החציל.
    משאירים שוליים עם קליפה ומעט מבשר החצילים.
  • בנתיים מכינים את הבשר: פשוט מערבבים יחד עם השום,הבצל והפטרוזיליה ומוסיפים תבלינים.
    ממלאים כל סירת חציל במילוי הבשר ואופים כחצי שעה בתבנית פיירקס.
  • לאחר מכן מוסיפים רסק עגבניות מדולל בכוס מים ומעט מלח ומחזירים לתנור לעוד כרבע שעה.
  • מגישים חם ליד אורז טוב ונהנים!
סירות חצילונים במילוי בשר
סירות חצילונים במילוי בשר
סירות חצילונים במילוי בשר
353