ארטישוק ממולא בשר

עוד לא החלטתי אם זה מתכון יותר ביתי או יותר חגיגי..
אולי הוא פשוט מתכון חגיגי של בית.
כזה שממלא את הבית בניחוחות של תבשילים
עם טעם מיוחד של הארטישוק שמשתלב מעולה עם הבשר והרוטב העדין.
והאמת? שזה גם ממש לא מסובך להכין.
(הרבה יותר פשוט מכל הממולאים האחרים)

 

✿ מה צריכים?
מתכון ל- 16 יחידות

  • 2 חבילות ארטישוק מוקפא (כ- 16 יחידות)
  • 1 בצל קצוץ דק
  • 1/2 חבילת פטרוזיליה או כוסברה קצוצה דק
  • 1/2 ק"ג בשר טחון
  • מלח, פלפל שחור דק, כמון
  • 1 ביצה
  • 1/2 כוס פירורי לחם או קמח מצה
  • 2 כפות  רסק עגבניות

לרוטב

  • 3-4 ענפי סלרי
  • 4-5 שיני שום שלמות
  • 2 בצלים פרוסים לטבעות
  • מים חמים (כמות- עד כדי כיסוי של חצי מגובה הארטישוק)
  • 3 כפות שמן

 

✿ איך מכינים?

  • מפשירים לגמרי את הארטישוק (אין צורך לבשל אותו)
  • מערבבים בקערה את חומרי המילוי: בצל קצוץ,פטרוזיליה,תבלינים, 1 כף רסק עגבניות ו-2 כפות פירורי לחם (או קמח מצה). מערבבים לעיסה אחידה.
  • ממלאים כל תחתית ארטישוק במילוי הבשר ויוצרים תלולית קטנה.
  • מקשקשים את הביצה עם מעט מלח וכף רסק עגבניות. טובלים כל ארטישוק ממולא בביצה ואחריו בפירורי לחם (או קמח מצה, או אם רוצים בריא יותר- בשיבולת שועל טחונה)
  • בסיר רחב ונמוך מגנים את טבעות הבצל ב-3 כפות שמן, לאחר הזהבה קלה מוסיפים את הארטישוקים המצופים לטיגון קל מכל הכיוונים, עד להזהבה.
  • לאחר הזהבה מוסיפים לסיר את הסלרי ושיני השום וממלאים במים חמים עד כדי חצי מגובה הארטישוקים.
  • מבשלים על אש קטנה כשעה ומגישים חם ליד אורז.

טעים בטירוף ומתחסל מהר… כך שאם יש הרבה אורחים תכינו כמות כפולה! 🙂

✿ הטיפ שלי: אפשר להוסיף לסיר אפונה ירוקה או פול ירוק כדי להעשיר את התבשיל, ומי שכמוני אוהב ירק מוזמן להוסיף עוד חופן של כוסברה או פטרוזיליה או מעט שמיר בסוף הבישול (אחרי שמכבים את האש.)
בתאבון!

ארטישוק ממולא בשר
ארטישוק ממולא בשר
ארטישוק ממולא בשר
588