חגי תשרי מביאים איתם את רוח הסתיו הזאת שגורמת לנו לעצור רגע, לנקות, לעשות חשבון נפש קטן עם עצמינו. אני חושבת שזו הזדמנות מצויינת לעשות ניקיון וסדר גם בפיזי.
 
הרי ברור לנו בראש, שכשיש חלל פנוי ונקי, יש מקום להכניס טוב, להתחדש, להרגיש שמחה.
אבל איכשהו, במהלך השגרה והיומיום, למי יש כוח לעשות סדר כל הזמן?

הו, הסוד הוא לעשות כל הזמן, ואז לא צריך לעשות פרויקט ניקוי וסדר כמו בפסח. אבל נגיד וכרגע… צריך לעשות פרויקט כזה, כי הארונות עולים על גדותיהם בכל מיני מצרכים שאין לכם מושג מה עושים איתם. נגיד. גם אז אפשר להתחיל, בלי להשתגע. הרווח הנקי כולו שלכם- גם סדר בעיניים שעושה יותר חשק לבשל, גם חסכון בכסף שנזרק על קניות מיותרות וגם הזדמנות לחדש ולהכניס מזונות משמחים הביתה.

איך עושים את זה בשלושה שלבים?
התהליכון הזה מחולק כדי שתוכלו לעשות בכל יום חלק אחד, להיעזר בבני משפחה ולקבל תוצאות בלי להשתגע.
 
שלב 1- מעיפים
בחלק הזה תצטרכו להיות ממש חזקים. בלי יותר מידי אמפתיה ורגשות, כל מה שפג תוקף- לזרוק. כל מה שלא נראה או לא מריח טוב ועבר זמנו- שחחרו אותו ופנו מקום למשהו טוב ומזין למשפחה שלכם.
כל המצרכים שסתם לא השתמשתם בהם המון זמן, ועדיין טובים, שימו בסלסלה בצד. השתמשו בכל שבוע במוצר אחד ממחלקת המוזרים האלה, ותראו איך אפשר להכניס יצירתיות למטבח ממה שכבר קיים. ועל הדרך… לעשות סדר ולפנות מדפים, בלי להוציא עוד כסף ומאמץ.
אגב להעיף, כל הכלים האלה עם הפינות השבורות? הכוסות ששמרנו 10 שנים והן כבר לא משמחות ולא שלמות- זה בדיוק הזמן להגיד צ'או ולפנות מקום במדפים העמוסים. מבטיחה שהם יתמלאו בשניה.

שלב 2- מסדרים
בשלב הזה מטפלים בכל השקיות הפתוחות, החצאים, הפירוים. השיטה שאני אישית הכי אוהבת, היא צנצנות.
הן עושות לי סדר בעיניים, אני יכולה לראות מה יש בכל צנצנת ולאיזה מפלס הגיע המזון בפנים, ככה שאני לא קונה סתם. והן גם אטומות לחרקים ולחות. ואפילו אם תרצו- אקולוגיות, אפשר לעשות בהן שימוש חוזר מצנצנות קפה או ריבות (מי שמתעקש יכול לקשט עם הילדים 🙂 )
כל מה שפתוח ומתפזר- הופ, לצנצנת. יש מדבקות מהממות אפשר לרשום עליהן את שם המזון כמו עדשים שחורות, מש, קינואה אדומה או קמח טפיוקה. כדי שיהיה קל ונחמד יותר. גם התבלינים יודו לכם אם תסדרו אותם בצנצנות כלשהן, או מראש תקנו כאלה שמגיעים באריזת פלסטיק עם שם התבלין מודפס למעלה (רק שבדרך כלל הם מהסוג הפחות טרי…)

עוד טיפ לסידור, הפעם של המקרר– השתמשו בסלסלה שטוחה לארגון ירקות ירוקים כמו סלרי, בצל ירוק, פטרוזיליה וכו'. ככה אפשר לשלוף ממקום אחד, במקום שיתפזרו בכל המדף. אצלינו הם לא נכנסים במגירות של הפירות והירקות האחרים…
שלב 3- לחדש

נכון שזה השלב הכי כייפי? גם מי שלא אוהב שופינג, אוהב לחדש. אז רגע לפני שאתם רצים לקנות, אני ממש ממליצה לכם ליהנות מהמקום שנוצר. מהחלל ומההרגשה הזו של ניקיון שמשליך ומסלק את כל מה שלא משרת ומשמח אותנו. בדיוק ברווח הזה, יש מקום למשהו חדש וטוב.
מזמינה אתכם לשאול מה הייתם רוצים למלא בחלל הזה גם ברמה הרגשית- מנטלית?
איזה הרגל חדש היית רוצה השנה להכניס לבית שלכם ולמטבח שלכם?

המחשבות וההרגלים שלנו עושים אותנו מי שאנחנו.
אולי זה פחות אוכל מעובד ויותר טבעי?
אולי זה יותר עזרה בבית?
אולי פחות גלוטן או פחות תזונה מהחי?
ואולי אכילה משותפת סביב השולחן בכל יום?
אחרי שבחרנו הרגל חדש, אפשר ללכת לבחור גם מזונות שישרתו אותו.

לקנות חכם זה לא רק להסתכל על המחיר, זה להבין את המחיר שאנחנו משלמים, כשאנחנו סתם קונים.
בקניה הבאה בסופר, בחרו מצרכים שמזינים אתכם בטוב, ושתואמים את ההרגלים החדשים שהגדרתם למשפחה.

אם תרצו שאנחנו נשתמש במצרכים האלה כדי לעשות לכם את החיים קלים יותר, ופנויים יותר למה שאתם אוהבים, אנחנו במרחק מייל אחד או הזמנה פשוטה כאן.

באהבה,

סיוון צברה 
Photo by Magda Ehlers from Pexels
6