מרק גולש קל להכנה

מרק שהוא תבשיל שמתאים ליום חורף סגרירי
אפשר להתנחם בו ליד קערת אורז לבן או לאכול ככה על הספה בסלון וליהנות!
הוא אמנם דורש בישול לא קצר… אבל עם סיר לחץ החיים קלים הרבה יותר.

✿ מה צריכים?

  • 750 גרם  בשר בקר לגולש (צוואר או כתף מספר 5 יתאימו)
  • 2 בצלים קלופים חתוכים לרבעים
  • 4 תפוחי אדמה חתוכים לרבעים
  • כוס שעועית אדומה או לבנה שהושרתה ל-24 שעות בהרבה מים (מסוננת)
  • 4 שיני שום קלופות
  • קופסת עגבניות מרוסקות קטנה
  • תבלינים: מלח, פלפל, בהרט, כמון, פפריקה- הרבה מהכל! וגם 3 עלי דפנה ו 3 גרגירי פלפל אנגלי.
  • מים עד לכדי כיסוי הבשר בלבד.

✿ איך מכינים?

  • פשוט מכניסים הכל לסיר לחץ, סוגרים ומביאים לרתיחה.
    מנמיכים את האש ומבשלים 60-45 דקות. משחררים את הלחץ (כל סיר והכפתור שלו…) מחכים מספר דקות, פותחים ומתענגים על התבשיל!
  • אפשר להשתמש בשעועית אדומה עם רוטב משימורים במידה ולא הכנתם שעועית מושרית מראש (כמובן שפחות עדיף…) במקרה כזה, יש להוסיף את השעועית רק לאחר שהמרק לגמרי מוכן, מפני שהשעועית הזו רכה מאוד.
238