דלעת ערמונים במילוי בורגול וחמוציות-צברה

דלעת ערמונים היא ירק נהדר ומיוחד. היא ממשפחת הדלועים, אבל גודלה כשל תפוז וטעמה אגוזי ומעודן.

הנה מתכון מרשים אבל ממש פשוט!

קודם- מכינים קעריות דלעת ערמונים למילוי:

חוצים את דלעת הערמונים לחצי לרוחבה כך שיווצרו קעריות של דלעת ערמונים.
מנקים את הגרעינים באמצעות כף ושוטפים היטב.
מניחים בתבנית את הדלעות החצויות ומזלפים מעט שמן זית ומעט אורגנו ומלח
גס.
אופים בחום של 180 מעלות
כחצי שעה עד שהדלעות רכות ומוכנות לאכילה.

רעיון למילוי שאני אוהבת במיוחד
✿ מה צריכים?

1 כוס בורגול גס
1.5 כוסות מים רותחים
1 בצל קצוץ
1/2 כוס חמוציות
1/2 צרור פטרוזיליה קצוץ
1 גזר מגורד
1/2 כפית עלי טימין
2 כפות סילאן
2 כפות שמן זית
מעט מלח, פלפל גרוס

✿ איך מכינים?

  • בסיר קטן מאדים את הבצל הקצוץ עם שמן. לאחר הזהבה מוסיפים את הבורגול ומערבבים מעט. מוסיפים את המים רותחים והמלח.
    מבשלים על אש קטנה מאוד בסיר מכוסה כ 20 דקות עד לספיגת הנוזלים.
  • מוציאים את הבורגול המוכן לקערה ומוסיפים את השאר המרכיבים.
  • מערבבים וממלאים בדלעות המוכנות.
    מגישים חמים!
  • אפשר להוסיף למילוי בצל מטוגן, קוביות טופו, פטריות מוקפצות, פלפל חריף
    ובעצם כל מה שאוהבים…

נכון שהן נסיכות אמיתיות?

דלעת ערמונים -צברה מבשלים איכות חיים
IMG_2226
דלעת ערמונים -צברה
2,477