מרק קובה סלק

כדורי קובה (שהולכים מצויים עם מרק סלק!)
זה הרבה יותר פשוט ממה שזה נראה…
הנה המתכון של דודה דליה לכדורים המופלאים האלה!

 

✿ מה צריכים?
מתכון לכ30-25 כדורים:

חצי כוס אורז פרסי או עגול
חצי ק"ג סולת קמח
1 כפית מלח
קורט פלפל שחור.

✿ איך מכינים?
את האורז מבשלים והמלח עם המון מים והמון זמן, עד שנהיה רך ודביק. אם יש עודף נוזלים, אפשר לסנן לאחר הבישול.
מקררים מעט את האורז ואז מוסיפים אליו את הסולת והפלפל.

לשים היטב, ממש עד שנהיית עיסה בצקית ולא דביקה במיוחד.

 למילוי
כחצי ק"ג בשר טחון
3 בצלים גדולים
תבלינים: כמון, פלפל אנגלי,פלפל שחור, ציפורן,מלח,אפשר קינמון

✿ איך מכינים את המילוי?
מטגנים קלות את הבצל. מוסיפים אליו את הבשר הטחון תוך כדי ערבוב מתמיד להפרדת הגושים, וליצירת פירורים קטנים.מוסיפים את התבלינים וממשיכים לערבב.

אפשר להוציא כשזה חצי מוכן ואפשר לטגן לגמרי עד הסוף, איך שאתם מעדיפים… זה גם ככה מתבשל במרק אחר כך.

—-
יוצרים את הכדורים:
משטחים במרכז כף היד עיגול דק, מפרידים מהיד כדי שלא ידבק.
על העיגול השטוח מניחים חצי כפית  מהבשר ואז סוגרים
בתנועת סיבוב עם שתי הידיים יוצרים כדור ומניחים בצד.

אפשר לטבול את היד בקצת מים או שמן אם הבצק דביק מידי.

זהו, הקובה מוכן!!!
אפשר להקפיא או להכניס למרק אחרי שרתח לגמרי.

מתכון למרק סלק מנצח לקובה- לחצו כאן

290