סלמון בתנור

סלמון הוא דג שאני אוהבת, והוא מתאים מאוד להכנה למי שמפחד להכין דגים.
הנה רעיון אחד מיני רבים להכנה:

✿ מה צריכים?

  • פילה דג סלמון שלם טרי או קפוא מופשר קלות (כ 7-8 מנות בדג גדול)
  • מיץ מ 1/2 לימון
  • גרידה מקליפת לימון אחד
  • 1 לימון פרוס לפרוסות דקות
  • 2-3 כפות שמן זית טוב
  • כף חרדל דיז'ון עם גרגירים
  • מעט מלח ים גס
  • מעט פלפל שחור גרוס
  • 1 כפית שום כתוש או 2-3 שיני שום פרוסות דק
  • 6-8 ענפי טימין טרי/ שמיר/ פטרוזיליה

* חשוב ! לקנות פילה דג סלמון נורבגי טוב, לא את הפרוסות העגולות אלא דג בוואקום שנראה כמו צורה של פילה מדג שלם. איך יודעים שהוא טוב? קודם כל מסתכלים על הצבע שלו- צריך להיות ורדרד -כתום ולא לבן ובלי המון קרח.

✿ איך מכינים?
*אם אופים עם העור, מפשירים את הדג בחוץ כחצי שעה. אם רוצים להסיר את העור, יש לעשות זאת כשהדג קפוא לגמרי, בעזרת סכין.
*הופכים את הדג (על הבשר) ובעזרת סכין מנקים את שאריות הקשקשים שנשארו על עור הדג (אני לא מסירה את העור) מנגבים עם נייר ניגוב וחותכים לפרוסות בעובי 3 ס"מ.
* מדליקים תנור ל 180-160 מעלות
* מכינים תבנית אפיה עם נייר כסף ועליו נייר אפיה, כדי שהדג לא יבוא במגע עם האלומיניום. על הנייר מזלפים שמן זית טוב , מיץ מחצי לימון טרי, חרדל ושום כתוש.
* "טובלים" כל פרוסה מכל הכיוונים ברוטב שבתבנית. בסוף מסדרים את הפרוסות בתבנית (הצד של העור למטה).
* מעל- מפזרים את גרידת הלימון ואת פרוסות לימון ומוסיפים בין הדגים.
מוסיפים מעט פלפל שחור גרוס, מלח ים (או מלח גס רגיל) וכמה ענפים של טימין (או הירק שבחרתם). (אפשר להוסיף חופן עגבניות שרי)

* סוגרים את הנייר ומעליו את נייר הכסף ואופים כ 10 דקות סגור ועוד 7-8 דקות עם הנייר כסף פתוח.

(מציצים אחרי 5 דקות ורואים שהדג עדיין עסיסי ומלא נוזלים ולא התייבש….)

בתאבון!

סלמון בתנור
סלמון בתנור
סלמון בתנור
609