ברוקולי

★ מה צריכים?

2 חבילות ברוקולי טרי -מפורק לפרחים קטנים ושטוף היטב/ 2 חבילות סנפרוסט
3 שיני שום
1 בצל
2 גבעולי כרישה
3 כפות שמן זית
50 גר' חמאה

תבלינים:
מלח,פלפל,אגוז מוסקט, 2 גרגרי פלפל אנגלי , 2 עלי דפנה
מים רותחים כ -3-4 ליטר

★ איך מכינים?

  • חותכים בצל וכרישה לקוביות גסות.
    בסיר גדול מטגנים את קוביות הבצל והכרישה יחד עם שמן זית. לאחר הזהבה קלה (כ 5 דקות) מוסיפים את השום.
    מטגנים עוד 2-3 דקות ולאחר מכן מוסיפים מים רותחים עד גובה 3/4 סיר.
    נותנים למים לבעבע קלות ומוסיפים את פרחי הברוקולי.

מביאים לרתיחה ומוסיפים תבלינים. מבשלים עד לריכוך מלא של הירקות.
מוסיפים חמאה.

בעזרת בלנדר סטיק טוחנים את המרק למרקם אחיד וירקרק. אם צריך מתקנים תיבול.
מבשלים עוד 2-3 דקות תוך כדי ערבוב כדי שתחתית הסיר לא תישרף.

מגישים בקערות יפות עם זילוף שמן זית (או שמנת לבישול 10% למפנקים…)

בתאבון!

266