מתכון לדג מושט בתנור

דג הוא פתרון מושלם לארוחת ערב משביעה, אבל קלה לעיכול וקלה להכנה,
או לצהריים כשיושבים עם כל המשפחה יחד.
ואפילו אפילו למנה ראשונה בערב חג הוא יכול להתאים!

הרבה אנשים שאני פוגשת מפחדים מדגים. אבל האמת, שזה הכי פשוט בעולם להתעסק עם דגים במטבח.
בעיקר אם אתם מכירים חנות טובה שבה תוכלו לבקש שינקו ויפלטו לכם דג טרי.
היום אפשר למצוא גם בסופרים באיזור של מקפיאים פילה של דג מושט או לברק
קפואים וארוזים אחד אחד בוואקום, כך שלא צריך להפשיר יותר ממה שרוצים להכין.
למתכון הזה יתאימו דג מושט (או אמנון בעברית), לברק, דניס או כל דג לבן ובשרני מפולט וללא עצמות.
הדגים האלה גם מוכנים תוך רבע שעה וגם אפשר להמשיך את היום אחרי שאוכלים אותם מבלי להרגיש עייפות וכבדות.
הוסיפו ליד אנטיפסטי של ירקות בתנור או סלט טוב ואתם מסודרים.

חממו תנור, הפשילו שרוולים ולכו על זה.

✿ מה צריכים?
מתכון ל4-6 מנות

  • 4-6 פילטים של דג מושט אמנון טרי או קפוא (מופשר)
  • 1 בצל סגול  חתוך לטבעות דקות
  • 2 לימונים
  • 1 עגבנייה פרוסה לעיגולים
  • 2 שיני שום פרוסות דק
  • 4-5 ענפי פטרוזיליה, שמיר או כוסברה (אפשר גם לערבב)
  • רבע כוס שמן זית
  • כפית מלח גס
  • חצי כפית פלפל גרוס
  • חצי כפית פפריקה או תערובת תבלינים "טוסקנה"
  • לאמיצים: אפשר להוסיף פלפל חריף ירוק אחד חתוך לטבעות

✿ איך מכינים?

  • מחממים תנור ל 180 מעלות על מצב טורבו.
  • מסדרים על תבנית עם נייר אפיה את פרוסות העגבניה ובצל.
    מוסיפים פרוסות גם מלימון אחד.
  • שוטפים היטב את הדגים ומניחים ישירות על הירקות בתבנית.
  • מסדרים מעל הדגים את פרוסות השום ומוסיפים מיץ מהלימון הנותר.
    מפזרים מהתבלינים (מלח, פלפל, פפריקה) ומזלפים את שמן הזית.
  • מכניסים לתנור (ללא כיסוי) ל 15 דקות בדיוק. בדרך כלל זה זמן מספיק. כדאי להוציא ולבדוק אם מוכן, על מנת לא לייבש יתר על המידה את הדג. אם צריך עוד זמן, סגרו את התנור והשאירו את התבנית ל 10 דקות נוספות בתנור כבוי.
  • מוציאים בעדינות את הדגים לכלי יפה ומגישים חם חם.
מתכון לדג מושט בתנור
מתכון לדג מושט בתנור
מתכון לדג מושט בתנור
1,749