מי מפחד מקינואה?
האמת? שזה קלי קלות וגם מי שנרתע מהמילה הזו, מוזמן לנסות להכין ולטעום ולחשוב מחדש על קינואה…!
תוספת הבטטה גם מטשטשת מעט את הטעם העז של הקינואה,
כך שזה מתכון שמתאים לטועמים מתחילים.

★ מה צריכים?

  • 1 בטטה קטנה קלופה
  • 2 כפות שמן זית
  • 1 בצל קטן
  • מלח, פלפל גרוס ומעט פפריקה
  • 1 כוס קינואה לבנה
  • 2 כוסות מים רותחים
  • אופציה- רבע כוס עדשים אדומות/ כתומות

★ איך מכינים?

  • חותכים בטטה בינונית קלופה לקוביות קטנות של 1*1 ס"מ בערך.
  • בסיר קטן, מקפיצים קלות את הבטטות עם מעט שמן זית
    (עדיף להשתמש בסיר שמונע הדבקה ואז צורך פחות שמן…)
  • לאחר שהבטטה השחימה קלות מוסיפים בצל קצוץ לקוביות וממשיכים בטיגון קל עד להזהבת הבצל.
  • בשלב הזה מוסיפים תבלינים (מלח, פלפל גרוס ומעט פפריקה. זהו.)
    ואז את הקינואה והמים הרותחים.
    על 1 כוס קינואה מוסיפים  1.75 עד 2 כוסות מים רותחים
    מבשלים על האש הכי קטנה כ- 20 דקות עד שנהיה רך.
    אפשר לערבב לקראת סיום כדי לראות שמוכן לגמרי.
    הקינואה צריכה לשנות את הצבע ומעט, להגדיל את הנפח ולהיות רכה, אבל לא מתפרקת. ברגע שיוצאים "תלתלים" לבנים מהקליפה של הקינואה, כנראה שבישלתם יותר מידי וזה הופך לדייסתי ולא כייפי.

★הטיפ שלי: להוסיף לתבשיל מעט עדשים כתומות, בשלב בו מכניסים לסיר את הקינואה.

בתאבון!

קינואה

תמונה: סמדר ולטר (מערכת וואלה!)

481