לחמניות גבינה מהירות

פעם פעם… ביומולדת שלי חברה הכינה את הלחמניות-חטיפי גבינה האלה.
הן היו כל כך מוצלחות שביקשתי מתכון!
כששאלתי מאיפה הוא במקור היא אמרה שאחותה נתנה לה.. אז המקור עלום,
ונודד בין חברות ואחיות ברחבי הארץ, אבל תודתי נתונה להיא שרשמה אותו והפיצה
ועכשיו אני ממשיכה את הדרך ומפיצה אותו גם לכם.
כי דברים טובים צריך לחלוק! ככה זה שמאמינים בשפע 🙂
אז, לכו לנסות את הלחמניות גבינה המושלמות האלה, צלמו וספרו לי איך יצא
ואחר כך… שלחו לכל החברים והחברות, שיהנו גם!
* שרית, תודה שוב! 🙂

✿ מה צריכים?
מתכון לכ- 20-25 לחמניות ביס

  • 3 כוסות קמח תופח
  • 1/2 כוס שמן זית טוב
  • 1 גביע קוטג' 5% (250 גר')
  • 1 גביע גבינה לבנה 5% (250 גר')
  • 150 גר' גבינה בולגרית מפוררת (כחצי חבילה)
  • 3 כפות פירורי גבינה צהובה או פרמזן
  • 2 ביצים
  • 1 כפית אורגנו מיובש

תוספות אפשריות:

  • חופן זיתי קלמטה מגולענים קצוצים
  • 2 כפות ממרח עגבניות מיובשות
  • 2-3 כפות גרעיני תירס
  • גבינת עיזים

✿איך מכינים?

  • מחממים תנור ל 180 מעלות
  • מערבבים את כל החומרים יחד (זה לוקח בדיוק 2 דקות אם הגזמתי)
  • מחלקים את העיסה לשתיים- בכל אחת מוסיפים תוספת אחרת.
    אני השתמשתי ב"עיטורי עגבניות מיובשות" של חברת אוליביה (שיש בהם גם קצת זיתים ושום שמוסיפים מאוד) ובזיתים בעיסה השניה.
  • יוצרים כדורים מעט שטוחים בקוטר של כוס קפה בערך ומסדרים בתבנית עם ניר אפיה ומעט שמן זית. שימו לב- הכדורים תופחים לא מעט! אז קחו בחשבון מבחינת הגודל של הלחמניות שרצו ליצור וגם מבחינת סידור על התבנית- חשוב לשמור על רווחים.
  • אופים כ-30- 20 דקות עד שמזהיב מעט אבל לא יותר מידי.
  • אפשר להגיש עם מתבל ציזיקי או טחינה או סתם לטרוף ככה. יוצא מדהים!

✿ הטיפ שלי: אפשר ומומלץ להכין כמות כפולה ולהקפיא חצי לשבוע הבא!
אבל חייבים לשים את החצי ההוא מיד בהקפאה. אחרת הוא יתחסל…

1,094