מה האוטומט שלך, להישאר במסגרת או להמציא, להיות עם מעוף ויצירתיות?
אתם מאלה שנצמדים למתכון ועושים בדיוק בדיוק מה שכתוב או מאלה שמקבלים רעיון ועפים איתו למקום שלכם?

 

שלום חברים,

מי מבשל אצלכם בבית? מה אתם מכינים הפעם?
בטח אתם כבר מכירים את אלבום המתכונים שלי– שאפשר למצוא בו שלל הצעות לארוחות מזינות ורובן גם קלות להכנה . ובאופן כללי, אנחנו בעידן שבו יש המוווון מקורות מידע למתכונים מכל הסוגים .

מה שאני רוצה להציע היום, זה לקחת את הרעיון של המאכל שבחרתם,
מבלי להיצמד אליו ב 100%!

למה ?
כי אני מאמינה שבדרך הזאת אפשר ללמוד לסמוך על עצמך – על ידי זה שאת מרשה לעצמך לעשות שינוים קלים
מה הכי גרוע שיכול לקרות? מקסימום זה יצא פחות מדהים ממה שציפית ….

עוד סיבה לא להיצמד למתכונים של תבשילים היא הסיבה הטכנית. לפעמים יש שינוי ביצרן או בחומרי הגלם ולא תמיד הם מתנהגים בדיוק אותו דבר אז לכו עם החושים שלכם ואם צריך לשנות כמויות, תיבול או להוסיף מרכיב שלא היה- לכו על זה.

הסיבה העיקרית ש כדאי לכם לעשות שינויים במתכון היא
כדי לתת מקום ליצירתיות ולתרגל קצת גמישות ויציאה מהמסגרת ופשוט להעיז!
אם לא תעיזו פה, איך תעיזו במקומות המפחידים באמת???
ממילא את אותו המתכון כל אחד יכין קצת אחרת .
וכמוך יש רק אחד או אחת- תהפכו את המתכון הזה לשלכם!
קחו את מה שכתוב במתכון כבסיס ותרגישו חופשי לשחק, לשנות ולהשתעשע עם זה !
אם קשה לכם "לקחת סיכונים" הכינו בפעם הראשונה את המתכון כמו שכתוב בספר, ובפעם הבאה תכניסו משהו שונה.

 

זה גם מה שאני מלמדת אימהות שרוצות לבשל פשוט ומזין.

וזו הדרך שלי גם בסדנאות הקבוצתיות "מבשלים חיים קלים" – פרטים אפשר למצוא כאן. אני כן אחלק חוברת מתכונים בסדנא, אבל יחד עם זאת מדגישה שיש פתח לשינויים ופרשנות שלכם.

 

 

הטקסט כתוב בלשון נקבה ומתייחס לשני המינים  ולכל המתכונים :)

כמו שאני תמיד אומרת, אוכל זה לא רק אוכל .

וגם הפעם, אני מזמינה אתכם לבדוק איפה בחיים אתם יכולים "לקחת את המתכון" ולהפוך אותו לשלכם. במקומות אחרים בחיים "המתכון" הזה יכול להגיע בצורת תוכנית, תבנית, הדרכה, שיעור, תפקיד. קחו דבר אחד ובדקו איך אתם יכולים להוסיף תיבול ולהפוך אותו לשלכם- לתרגם את התבנית ככה שתתאים לאופי ולקידום האישי שלכם.

השאירו תגובה כדי שאדע שאתם באמת הולכים על זה הפעם!  

מנושא לנושא –באותו נושא הנה המתכון שלי למרק טעים וקל בדיוק ליום סוער וחורפי.
מרק שהכנתי בהשראה חברה טובה שאמנם כל הזמן שואלת אותי איך עושים ככה ואיך מכינים כזה אבל… המרקים שלה הם אלופי הארץ!

אז הנה המתכון בהשראת שירלי – מרק כרוב מפנק –כנסו למתכון

שיהיה המשך יום חמים!

מרק כרוב של סיוון
103