סלט פסטה קר

סלט ארוחה שגם ילדים בוגרים יאהבו

★ מה צריכים?

  • 1 חבילת פסטה- מומלץ טריקולור מסוג פרפרלה (פרפרים) או פנה
  • חופן עגבניות מיובשות (לחות)
  • חצי כוס זיתי קלמטה מגולענים
  • 2 גבעולי בצל ירוק קצוצים
  • 1 בצל סגול פרוס לחצאי עיגולים דקים
  • 2 פלפלים אדום/צהוב חתוכים לרצועות דקות
  • 2 שיני שום
  • כף ממרח פסטו/ או חופן נדיב של עלי בזיליקום קרועים גס
  • כף ממרח עגבניות מיובשות (לא חובה)
  • שמן זית, מלח, פלפל שחור גרוס

★ איך מכינים?

  • מבשלים את הפסטה לפי ההוראות על האריזה, שוטפים ומקררים מעט.
  • בנתיים, במחבת מקפיצים רצועות פלפל עם שום ושמן זית עד שמשחימים קלות (ולא נהיים סמרטוטיים מידי…) מוסיפים למחבת את הבצל הסגול ומקפיצים עוד 2-3 דקות.
  • קוצצים עגבניות מיובשות וחותכים בצל ירוק דק
  • מערבבים את כל שאר המרכיבים עם הפסטה המוכנה, הפלפלים ,הבצל והעגבניות.
  • מקשטים מלמעלה עם עוד קצת בזיליקום ומגישים !

★ הטיפ שלי – אפשר להוסיף טונה או גבינת פטה ממש לפני ההגשה ולהעשיר את הסלט בחלבון והרבה טעם!

158