תבשיל סויה עם חומוס ופלפלים

לפעמים, כשלא בא לי לאכול בשר ושאין לי המון זמן לבשל ארוחה מזינה,
אני בוחרת במתכון הפשוט הזה.
מלא תבלינים ושילוב של פתיתי סויה עם חומוס שנותן הרבה חלבון
למרות שהוא טבעוני לגמרי…

★ מה צריכים? לכ 4-5 מנות

  • 1 בצל קצוץ
  • 1 גזר מגורד
  • 1 פלפל אדום חתוך לרצועות דקיקות
  • 1 פלפל ירוק בהיר או צהוב חתוך לרצועות דקיקות
  • 2 שיני שום קצוצות
  • 1 כוס פתיתי סויה (דמוי רצועות עוף)
  • 1 כף שמן
  • 1 כוס גרגירי חומוס מוקפאים (או משומרים)
  • חופן פטרוזיליה או כוסברה לקישוט
  • תבלינים: כפית פפריקה, כפית כמון, חצי כפית מלח, חצי כפית פפריקה, רבע כפית בהרט

★ איך מכינים?

  • משרים את פתיתי הסויה במים רותחים בכלי מכוסה, כחצי שעה עד שהם רכים לגמרי. שימו המון מים כי הם סופחים אליהם את המים בכדי להתרכך…
    סוחטים בידיים את הפתיתים ושמים בצד.
  • בנתיים במחבת רחבה מטגנים בצל בכף שמן, עד להזהבה.
  • מוסיפים פלפלים וממשיכים בהקפצה קלה.
  • מוסיפים גזר מגורד ושום ואת כל התבלינים ומבשלים כ- 4 דקות.
  • מצרפים למחבת את גרגירי החומוס ופתיתי הסויה ומערבבים יחד עם כל הירקות והתבלינים.
    לאחר כ- 5 דקות מוסיפים חצי כוס עד כוס מים וממשיכים לבשל על אש בינונית כ 20 דקות.
  • טועמים שהתיבול נחמד ומתאים ומתקנים אם צריך.
  • מוסיפים את חופן הפטרוזיליה או הכוסברה מלמעלה וסוגרים את האש.

★ מגישים על אורז מלא ונהנים מארוחה מושלמת!

תבשיל סויה עם חומוס ופלפלים
תבשיל סויה עם חומוס ופלפלים
תבשיל סויה עם חומוס ופלפלים
253