תבשיל ירוק

תבשיל מעולה ומלא בטעמים נקיים של ירקות ירוקים
שעוזרים בפינוי פסולת מהכבד, ממש דלי קלוריות וטעימים נורא למרות כל זה!

★ מה צריכים?

  • 1 בצל חתוך לחצאי עיגולים
  • 5-6 זוקיני (או קישואים) חתוכים לעיגולים של 1/2 ס"מ
  • 2 שיני שום שלמות
  • חבילת מנגולד – לקצוץ דק
  • 3 עלי קייל קצוצים
  • 1/4 כרוב לבן קצוץ דק
  • 2 גבעולי סלרי קצוצים עם העלים
  • 1 כפית שמן זית או שמן קוקוס
  • מלח, פלפל גס

★ איך מכינים?

  • מחממים מחבת רחבה ושטוחה (סוטאז') מטגנים קלות את הבצלים ואחרי שמשקיף מוסיפים את הקישואים וממשיכים לטגן קלות.
  • מערבבים מעט ואחרי כמה דקות של טיגון מוסיפים את השאר הירקות, ומכסים.
  • מוסיפים מלח, פלפל וחצי כוס מים ומבשלים כ 20 דקות עד שהירקות רכים אבל לא סמרטוטיים.
  • בזמן הזה מכינים סיר אורז קטן או קינואה שכיף לאכול עם הירקות.
    • אפשר להוסיף- חצי צרור פטרוזיליה או כוסברה לקראת סוף הבישול
תבשיל ירוק
תבשיל ירוק
תבשיל ירוק
416