תבשיל בורגול ובטטה

נכון שזה לא מדהים ביופי.. אבל הטעם, אוי הטעם… תענוג מובטח
שילוב של מתקתקות של בטטה ומרירות של טחינה.
וגם כרגיל- שיא הפשוט. לכו לעשות כזה ודווחו איך יצא וכמה סירים הילדים חיסלו

 

✿ מה צריכים?

  • 1 כוס גדולה של בורגול גס
  • 1 עוד 3/4 כוסות מים רותחים
  • 1 בטטה בינונית קלופה וחתוכה לקוביות של 1*1 ס"מ
  • 2 כפות טחינה גולמית מלאה
  • 1 כף סילאן
  • כפית מלח
  • 2 כפות שמן זית
  • 1/2 כפית פפריקה

✿ איך מכינים?

  • בסיר קטן ורחב מחממים שמן ומטגנים קלות את קוביות הבטטה עד שמשחימות מעט.
    הן לא צריכות להיות לגמרי רכות ומוכנות… רק לקבל טיפה צבע.
  • בשלב הזה מוסיפים את כוס הבורגול, המלח והפפריקה ומערבבים קלות.
  • מוסיפים כוס ועוד 3/4 מים רותחים, מערבבים ומנמיכים לאש הכי קטנה.
  • מבשלים 12-15 דקות עד שאין נוזלים ומכבים את הלהבה.
  • מחכים כמה דקות ומעבירים לקערה כדי שלא ידבק לסיר.
    מוסיפים טחינה גולמית וסילאן ומערבבים בעדינות.
  • זהו!

✿ הטיפ שלי: אפשר להוסיף גם קוביות בצל וגזר מטוגנות בשלב השחמת הבטטה כדי להעשיר את התבשיל.
ואפשר גם להוסיף מלמעלה פטריות מוקפצות או בצל מטוגן שנותנים עוד טעמים.

✿ הטיפ לטבעונים: הוסיפו לארוחה עדשים או גרגירי חומוס ותקבלו את כל החלבונים שאתם צריכים על ידי שילוב של דגן (הבורגול מהחיטה) עם קטניות.

1,004