שעועית ירוקה חלוטה בחמאה

תוספת נהדרת לארוחה, גם בריאה וגם מוכנה במהירות שיא!
רק מה? חייבים בשביל המתכון הזה שעועית ירוקה טריה!

✿ מה צריכים?
שעועית ירוקה טריה טריה
1 כף שמן זית או חמאה
מעט מלח גס אטלנטי
פלפל שחור גרוס
1 שן שום קצוצה

✿איך מכינים?

  • מרתיחים סיר מים קטן
  • מורידים את הצ'ופצ'יקים של השעועית עם סכין
  • אחרי שהמים הגיעו לרתיחה, חולטים למשך 4-5 דקות בלבד את השעועית במים,
    על מנת שתישאר מעט קשה ולא סמרטוטית.
  • מוציאים מיד למחבת עם שמן זית (או חמאה)
  • מוסיפים את השום ומקפיצים מעט, מוסיפים מלח ופלפל לפי הטעם ומוציאים אחרי 3-4 דקות, כשהשעועית השחימה ממש מעט. (עדיין חצי קשה ולא סמרטוטית)
  • מגישים לצד המנה העיקרית או מנשנשים ליד הטלויזיה :)
326