רטטוי של צברה

מכירים את הסרט המצוייר רטטוי?
אם לא, רוצו לראות!
בזכותו ובהשראתו הכנתי את הרטטוי הזה,
שהוא לא אוסף ירקות מעוכים בתוך סיר, אלא
שורות של פרוסות דקיקות של ירקות אפויים עם מעט רוטב עגבניות טעים וקל להכנה.

✿ מה צריכים?

  • 2 בטטות בינוניות
  • 1 בצל סגול
  • 2-3 קישואים או זוקיני דק
  • 3 עגבניות
  • 3 פלפל גמבה צבעוניים
  • 4 גזרים
  • 1 עגבניות מרוסקות אורגניות- קופסא 300 גר'
  • 2 שיני שום קצוצות
  • 1 כף שמן זית טוב
  • כפית אורגנו, כפית טימין טרי או יבש, מלח אתלנטי או גס(אפשר להוסיף גם חציל, דלעת, קולרבי וכל ירק שאפשר לבשל…)

✿ איך מכינים?

  • מחממים תנור ל 200 מעלות
  • חותכים את כל הירקות לפרוסות דקיקות ומסדרים בשורות כמו מניפה על תבנית עם מעט עומק (כמו פיירקס גדול)
  • מתבלים מלמעלה בשמן הזית והתבלינים- מלח, אורגנו וטימין ואופים כחצי שעה על חום גבוה.
  • בנתיים מכינים בסיר קטן רוטב עגבניות עם שום, מלח ואורגנו. לאחר שהירקות מוכנים בתנור, מוציאים את התבנית, מזלפים מהרוטב ומחזירים לעוד 15 דקות לתנור.בתאבון!
367