קציצות ירקות ועדשים מתכון

קציצות-לביבות על בסיס ירקות וקצת עדשים שהילדים יאהבו גם לעזור להכין וגם לזלול ליד טחינה או לאבנה ואמא ואבא ישמחו לקחת בקופסא לעבודה 🙂

✿מה צריכים?
מתכון לכ-20 קציצות

  • 1 בצל
  • 2 גזרים
  • 1 קישוא
  • 1 תפו"א
  • 1 שן שום
  • 4 צנוניות (כן!) או חצי קולרבי
  •  ביצים
  • חופן פטרוזיליה או כוסברה טרייה קצוצה
  • 1/2 כוס קמח כוסמין או שיפון
  • 2 כפות קמח מלא
  • 1/2 שקית אבקת אפיה
  • 2 כפות קוואקר טחון או פירורי לחם
  • 1/3 כוס עדשים כתומות
  • מלח ואורגנו
  • כפית שמן זית לשימון התבנית

✿איך מכינים?

  • מחממים תנור ל 180 מעלות
  • משרים את העדשים כחצי שעה במים רותחים ומסננים
  • מגרדים את כל הירקות במג'ימיקס או בפומפיה וסוחטים היטב
  • מערבבים יחד עם שאר המרכיבים, כולל העדשים (אין צורך לבשל!)
  • יוצרים כדורים פחוסים ומניחים על תבנית משומנת
  • אופים במרכז התנור כ -20 דקות עד להשחמה יפה והלביבות נפרדות בקלות מהתבנית

✿ הטיפ שלי: אפשר ומומלץ להכין כמות כפולה ולהקפיא חצי לשבוע הבא!

למתכון בגרסה הטבעונית- החליפו את הביצים ב1/3 כוס קמח חומוס מהול ב 1/3 כוס מים + כף גדושה של טחינה גולמית

מתכון לביבות ירקות ועדשים
קציצות ירקות ועדשים מתכון
קציצות ירקות ועדשים מתכון
768