קוסקוס עבודת יד

קוסקוס עבודת יד, שלא תאמיני איזה מושלם הוא יוצא!
ולא… לא ב-4 שעות עבודה… אלא ברבע שעה על האש.
מתכון לכמות משפחתית

★ מה צריכים?

4 כוסות סולת חיטה
4 כוסות מים רותחים
1 כף מלח + 1/2 כף אבקת מרק עוף טבעית
חצי כוס שמן

★ איך מכינים? 
מרתיחים בסיר רחב (עדיף נוןסטיק)
הכל חוץ מהסולת עד שהמים מגיעים לרתיחה.

כשמגיעים לרתיחה מוסיפים בהדרגה ותוך כדי ערבוב בכף עץ את הסולת עד שכל הנוזלים נספגים ואי אפשר לערבב יותר.
שימו לב שכל הסולת רטובה ולא נשארו איזורים יבשים!

מנמיכים את האש למינימום- מכסים את הסיר עם מגבת ועליה מכסה.
מחכים בול 15 דקות (כדאי לשים טיימר)
ומורידים מהאש. עדיף לשים על משטח קר שסיר יתקרר במהירות, עם המכסה סגור.

אחרי שכל העיסה מתקררת מעט (חצי שעה לפחות), מעבירים דרך מסננת גסה (מיוחדת לקוסקוס) -ויש קוסקוס טרי וטעים!

זהירות, כל העסק חם מאוד מאוד ולוקח לסיר המדובר הרבה זמן להתקרר.(חצי שעה לפחות)
תנו לסולת לספוג את כל כמות המים כשהמגבת מכסה את הסיר ורק אחר כך הסירו את המכסה ואפשרו לתערובת להתקרר.
* כדי לזרז את התהליך אפשר להוציא את הסולת המבושלת ולשטח על מגש כדי שתתקרר מהר.

פשוט אין לתאר את ההבדל בין העונג הזה לקוסקוס מוכן משקית… עד שלא טועמים לא מבינים.

886