ציזיקי מלפפון

ציזיקי הוא סוג של מטבל/ סלט יווני נפלא שעוזר להתקרר בימים החמים.
והכי חשוב? ממש קל להכין אותו!

✿ מה צריכים?

  • 5-6 מלפפונים טריים עם הקליפה מגורדים בפומפיה
    (מי שרוצה ממש להרגיש את המלפפון יכול לפרוס דק במנדולינה במקום לגרד)
  • חופן עלי נענע טריים
  • 1 כף חומץ בן יין
  • מעט מלח אטלנטי ופלפל גרוס
  • 1 גבעול של בצל ירוק חתוך דק
  • גרידה מקליפת לימון אחת (כחצי כפית)
  • 1 שן שום כתושה (מי שאוהב חריפות- אפשר להוסיף עד 3 שיני שום)
  • 750 מ"ל יוגורט דל שומן (אפשר יוגורט עיזים)
  • 3 כפות שמן זית משובח
  • ** אפשר להוסיף כף שמיר טרי קצוץ ופלפל חריף לאוהבי הספייסיות

✿ איך מכינים?

  • לאחרי שמגרדים בפומפיה את המלפפונים, מפזרים מעט מלח וסוחטים היטב בידיים כדי שהמלפפונים יגירו נוזלים.
  • מערבבים עם חומץ, פלפל, גרידת לימון, שום נענע ובצל ירוק.
  • מוסיפים את היוגורט ומערבבים היטב.
  • מעבירים לקערה יפה ומעל מזלפים את שמן הזית (ואם רוצים מוסיפים שמיר)
  • תוספת לאוהבי הספייסי- מוסיפים לציזיקי 1/4 פלפל ירוק חתוך דק דק.

 

מגישים ליד לביבות, או בארוחת הבוקר עם לחם משובח. כמה פשוט, ככה תענוג! 

ציזיקי
יוגורט
ציזיקי מלפפון
998