ציזיקי יוגורט ומלפפונים

ציזיקי הוא סוג של מטבל/ סלט יווני נפלא שעוזר להתקרר בימים החמים.
והכי חשוב? ממש קל להכין אותו!
✿ מה צריכים?
- 5-6 מלפפונים טריים עם הקליפה מגורדים בפומפיה
(מי שרוצה ממש להרגיש את המלפפון יכול לפרוס דק במנדולינה במקום לגרד) - חופן עלי נענע טריים
- 1 כף חומץ בן יין
- מעט מלח אטלנטי ופלפל גרוס
- 1 גבעול של בצל ירוק חתוך דק
- גרידה מקליפת לימון אחת (כחצי כפית)
- 1 שן שום כתושה (מי שאוהב חריפות- אפשר להוסיף עד 3 שיני שום)
- 750 מ"ל יוגורט דל שומן (אפשר יוגורט עיזים)
- 3 כפות שמן זית משובח
- ** אפשר להוסיף כף שמיר טרי קצוץ ופלפל חריף לאוהבי הספייסיות
✿ איך מכינים?
- לאחרי שמגרדים בפומפיה את המלפפונים, מפזרים מעט מלח וסוחטים היטב בידיים כדי שהמלפפונים יגירו נוזלים.
- מערבבים עם חומץ, פלפל, גרידת לימון, שום נענע ובצל ירוק.
- מוסיפים את היוגורט ומערבבים היטב.
- מעבירים לקערה יפה ומעל מזלפים את שמן הזית (ואם רוצים מוסיפים שמיר)
- תוספת לאוהבי הספייסי- מוסיפים לציזיקי 1/4 פלפל ירוק חתוך דק דק.
מגישים ליד לביבות, או בארוחת הבוקר עם לחם משובח. כמה פשוט, ככה תענוג!



998