פתיתים משודרגים

איך משדרגים סתם פתיתים?
ארוחה מהירה אבל עם ערך תזונתי ולא רק פסטה…

★ איך מכינים?

מטגנים בסיר:
בצל אחד , גזר אחד וקישוא אחד קצוצים עם כף שמן זית,
עד לריכוך קל והזהבה של הבצל.

מוסיפים חצי כוס עדשים אדומות או כתומות.

על אש גבוהה מוסיפים כוס פתיתים (עדיף מקמח מלא).
מערבבים ומוסיפים חצי כפית מלח וחצי כפית פפריקה.

מוסיפים 2.5 כוסות מים רותחים ומערבבים היטב.

מנמיכים את האש מבשלים כרבע שעה.
מידי פעם מערבבים כדי למנוע הידבקות.
אחרי כחמש דקות רוב הנוזלים אמורים להיספג.
אחרי רבע שעה, במידה והפתיתים לא רכים, אפשר להוסיף עוד חצי כוס מים ולבשל עד שיספגו.
(זה תלוי בסיר, בכמויות ובעוצמת הלהבה…..)

יוצא סיר כייפי עם תוספת שיש בה חלבון מלא וירקות. תענוג!
* שדרוג- לפני הירקות לצלות קלות קוביות של חזה עוף ולהמשיך כרגיל… יאמי!

498