פשטידת פטריות טבעונית

במסגרת הניסויים לטבען מתכונים, הנה החמודות האלה-
פשטידות קטנות ללא מוצרים מן החי.
באופן מפתיע יציבות ורכות.

 

✿ מה צריכים?
מתכון ל 9 מיני פשטידות בתבנית שקעים סיליקונית

  • 2 סלסלות פטריות שמפיניון או פורטובלה טריות
  • 2 בצלים חתוכים לטבעות דקות
  • 1 כף שמן זית
  • 1/2 כוס פתיתי סויה (פירורים)
  • 1/2 שקית אבקת אפיה
  • תבילינים: מלח, אורגנו,פלפל שחור,אגוז מוסקט
  • לבשמל:
    • 1/2 כוס קמח חומוס
    • 1 כוס חלב סויה
    • 1 כוס מים

✿ איך מכינים?

  • מחממים תנור ל 180 מעלות
  • חותכים את הבצל ואת הפטריות לפרוסות דקות.
  • מטגנים את הבצל על מחבת (עם ציפוי מונע הידבקות) עם שמן זית, עד להזהבת הבצל.
  • מטגנים קלות בנפרד את הפטריות עם מעט שמן זית. בכל פעם סלסלה אחת, על מנת למנוע הפרשת מים מהפטריות ובכדי לקבל צריבה קלה.
  • מערבבים בקערה את הפטריות, הבצל ושאר החומרים לתערובת אחידה.
  • מכינים בשמל: מרתיחים בסיר את המים וחלב הסויה. כשמגיעים לסף רתיחה
    מוסיפים את קמח החומוס ומערבבים היטב על מנת למנוע היווצרות גושים.
    מבשלים 2-3 דקות עד שמתחיל בעבוע קל ומורידים מהאש.
  • מוסיפים את הבשמל לפטריות והבצל ומוסיפים את שאר המרכיבים והתבלינים.
  • משמנים קלות תבנית שקעים מסיליקון וממלאים כל שקע במלית.
  • אופים במרכז התנור כ 35- 45 דקות עד להשחמה.
  • מצננים מעט ומגישים לצד סלט טרי
פשטידת פטריות טבעונית
פשטידת פטריות טבעונית
פשטידת פטריות טבעונית
329