פריטטה ירוקה

פריטטה היא למעשה ארוחה במחבת
שהיא בין פשטידה לחביתה.

מתחילים איתה על הכיריים ומשלימים את האפייה בתנור.
מליון גרסאות יש למאכל הזה, והפעם הגרסה הירוקה והבריאה
מלאה בטעמים שכמעט ולא צריך לגעת.
תתכבדו!

★ מה צריכים?

  • 1 בצל חתוך גס
  • 1 חבילת מנגולד קצוצה (עם החלק הלבן!)
  • 1 חבילת קייל קצוץ גס
  • 1/2 חבילת ברוקולי טרי חלוט כמה דקות במים רותחים
  • 2 גבעולי כרישה חתוכים לחצאי עיגולים
  • 3-4 ביצים L
  • שמן זית/ זרעי ענבים לטיגון
  • מלח, פלפל, אורגנו מיובש או טרי
  • 1 כפית קורנפלור

★ איך מכינים?

  • משתמשים במחבת גדולה (קוטר 30 לפחות) חסינה שמתאימה לתנור (בלי ידיות פלסטיק)
    מטגנים את הבצל ולאחר הזהבה מוסיפים את המנגולד.
    כשמתרכך מעט, מוציאים לקערה.
  • מטגנים את טבעות הכרישה החתוכות עם מעט שמן ולאחר ריכוך מוסיפים
    את הקייל והברוקולי, ואת המנגולד והבצל המטוגן.
    מערבבים הכל במחבת ומתבלים במלח, אורגנו ופלפל.
  • מוסיפים למחבת כפית קורנפלור וביצים ומערבבים היטב.
    מנמיכים את האש ומטגנים כ 5-7 דקות על אש נמוכה מאוד.
  • מעבירים לתנור לכ- 20 דקות נוספות לסיום האפייה.
    מוצאים כשהפריטטה שחומה מעט והמרקם שלה יציב ולא נוזלי.

★ הטיפ שלי למשקיעים- תשחקו עם זה ובכל פעם הוסיפו משהו אחר לחגיגה!
כמו למשל כרוב, אפונה ירוקה, תרד, ואפילו נקניקיות איכותיות
או בשר טחון מטוגן הולך פה טוב!

262