סלט קינואה

★ מה צריכים?

  • חצי כוס כרובית חתוכה לפרחים קטנטנים
  • 2 גבעולי סלרי קצוצים עם העלים
  • חופן חמוציות ללא תוספת סוכר
  • כוס פטרוזיליה קצוצה
  • 1 אפרסמון חתוך לקוביות
  • רבע כוס קינואה לפני בישול+ רבע כוס עדשים אדומות
    (מבשלים לפי ההוראות למטה)
  • מיץ מחצי לימון

★ איך מכינים?

  • מבשלים את הקינואה עם העדשים באופן הבא: מבשלים בסיר קטן את הקינואה והעדשים יחד עם כוס ורבע מים וחצי כפית מלח. מכסים את הסיר ומבשלים עד שהנוזלים נגמרים והקינואה רכה אבל לא מתפרקת.
  • בזמן הזה חותכים את כל הירקות (כרובית,סלרי,פטרוזיליה,וגם אפרסמון)
  • לאחר שהקינואה מוכנה מערבבים בקערה יחד עם כל שאר המרכיבים-
    אני אוהבת את הקטע שהסלט חם -קר אבל אפשר בהחלט להכין כשהקינואה קרה.
  • מוסיפים לימון סחוט מעל ואת החמוציות גם ומגישים בקערה יפה.

★ הטיפ שלי – להכין כמות גדולה מהקינואה והעדשים ולשמור במקרר לכמה ימים.
אפשר גם לחמם ולאכול בתור תוספת וגם לשלב בסלטים.

סלט קינואה
סלט קינואה
סלט קינואה
335